PSG cupmästare – Mbappé hjälte

Ett mål och en assist.

Kylian Mbappé var skillnaden när PSG vann franska cupfinalen med 2–0 över Monaco.

19 minuter gammal var cupfinalen när Monacos mittback Axel Disasi sjabblade med bollen – då högg Kylian Mbappé direkt och serverade osjälviskt Mauro Icardi som rullade in kulan i öppen kasse.

Tio minuter från slutvisslan punkterade Mbabbé finalen när han elegant lättade in 2–0 över Radoslaw Majecki i Monaco-målet.

2–0 till PSG alltså, klubbens 14:e cuptitel och den sjätte cuptiteln på de sju senaste åren (2019 vann Rennes). Titeln bärgades utan Neymar som såg på från läktaren då han var avstängd.

Efter matchen fick Mbappé frågan om han kommer fajtas för PSG:s 15:e cuptitel nästa säsong. Då svarade fransmannen med ett leende.

– Jag tror att det viktigaste är att njuta av den här stunden, säger han enligt Get French Football News.

”Alla slåss om honom”

Monacos tränare Niko Kovac till RMC:

– Mbappé är skillnaden i kväll. Han är en av de bästa spelarna i världen, om inte den bästa för stunden. Alla klubbar slåss om honom. Vi hade honom, men inte längre, säger han.

Paris Saint-Germain har chans på ytterligare en titel den här säsongen, Ligue 1. Med en omgång kvar att spela är Paris-klubben tvåa i tabellen, en poäng bakom Lille.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.