Lång avstängning kan vänta för Messi

Lionel Messi såg rött.

Nu kan han tvingas se sitt Barcelona från läktaren i en månad.

Det spanska fotbollsförbundet ska granska Lionel Messis röda kort som han ådrog sig i går i Supercupen mot Athletic Bilbao. Utvisningen, som var stjärnans första i Barcelonatröjan på 753 tävlingsmatcher för klubben, kom i förlängningens slutskede när han svingade med händerna mot Asier Villalibre.

– Jag kan förstå varför Messi gjorde det. Jag vet inte hur många gånger de kapade honom. Och det är normalt för en spelare som vill dribbla att reagera när han blir tacklad hela tiden, sade Barcelonas tränare Ronald Koeman efter finalförlusten.

Messi missar minst en match, sextondelsfinalen mot Cornella i Copa del rey på torsdag. Men om det bedöms som farligt spel kan det även ge två eller tre matchers avstängning. Då skulle han också vara otillgänglig till helgens ligamöte med Elche samt följande ligamatch mot Athletic Bilbao.

Kan bli tolv matcher

Men incidenten kan leda till ett skräckscenario för Barcelona. För om disciplinkommittén anser att förseelsen var grövre gäller en annan åtgärd. Och då kan det bli mellan fyra och tolv matchers avstängning för Messi.

I sin matchrapport skrev inte domare Jesús Gil Manzano att slaget var aggressivt.

Enligt uppgifter lär det spanska fotbollsförbundet meddela sitt beslut i morgon, tisdag.

Barcelona ligger trea i La liga, sju poäng efter serieledande Atletico Madrid som har två matcher färre spelade.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.