Astrit Ajdarevic har klart med nytt jobb

Astrit Ajdarevic har klart med nytt jobb och ny roll.

30-åringen blir ny fotbollsexpert i C Mores sändningar.

– Jag ser fram emot att sitta på den här sidan av planen fram tills min egna karriär sätter fart igen, säger han.

Astrit Ajdarevic bröt i somras kontraktet med Djurgården och har varit klubblös sedan dess.

För några veckor sedan gästade han C More-studion under Fotbollssöndag Europa och blev stort hyllad på sociala medier.

Nu blir han expert permanent och gör sin premiärsändning redan till den stundande helgen.

– Det ska bli både spännande och inspirerande att få möjligheten att prata om mitt sätt att se på fotboll och samtidigt även kunna dela med mig av min erfarenhet kring olika situationer på och vid sidan av planen. Jag kommer försöka prata om det jag kan och försöka få tittaren att förstå fotboll ur ett perspektiv som kanske inte alltid når ut genom rutan. Oavsett så ska detta bli otroligt kul, säger Astrit Ajdarevic.

”Ett starkt avtryck”

Fotbollssöndag Europa om de europeiska fotbollsligorna sänds varje söndag och ramar in direktsända matcher i italienska Serie A och spanska La Liga.

– Astrit Ajdarevic kommer att bidra mycket med sin erfarenhet från elitfotbollen, men även med sin förmåga att våga tycka till. Astrit gjorde ett starkt avtryck när han gästade Fotbollssöndag Europa och det känns väldigt bra att få in honom som ny expert i våra fotbollssändningar, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More.

Astrit Ajdarevic har förutom många säsonger i allsvenskan spelat i England, Belgien och Grekland samt var lagkapten i Sverige i OS-turneringen 2016 i Rio de Janeiro.

Den vare den 27 augusti som Djurgården meddelade att klubben och Astrit Ajdarevic kommit fram till att bryta kontraktet.

Astrit Ajdarevic var med och vann SM-guld med Djurgården 2019 och har också spelat för Örebro, IFK Norrköping, Helsingborg och Falkenberg i Sverige.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.