AVSLÖJAR: Vill locka Malmö FF:s Brorsson med storlön

Uppdaterad 2021-06-24 | Publicerad 2021-06-23

Malmö FF kan vara nära att tappa Franz Brorsson, 25.

Mittbacken som bara har ett halvår kvar på kontraktet jagas av saudiska Al Batin som erbjuder ett mycket lukrativt avtal, erfar Sportbladet.

Följ ämnen
Malmö FF

Enligt källor med god insyn i fotbollen i Förenade Arabemiraten och Saudiarabien jagar klubben Al Batin allsvensk förstärkning till laget.

Klubben slutade 12:a i den saudiska ligan, tillhörde lagen som släppte in flest mål och vill förbättra defensiven.

Scoutat i Skandinavien

Enligt de saudiska uppgifterna har klubben scoutat den skandinaviska marknaden och nu är siktet inställt på Malmö FF-försvararen Franz Brorsson som erbjuds ett mycket lukrativt avtal som ger sju miljoner kronor om året netto i lön.

Den 25-årige mittbacken var under 2020 utlånad till Esbjerg, har startat i sex av nio allsvenska matcher för MFF i år men ännu inte kommit överens med den svenska mästarklubben om ett nytt avtal när det nuvarande går ut sista december.

Fotbolldirekt uppgav nyligen att Malmö FF förbereder att själva förstärka med två nya mittbackar när man uppfattar risken som överhängande att förlora både Anel Ahmedhodzic och Brorsson under sommarens transferfönster.

Enligt källorna hoppas den saudiska klubben att den ekonomiska delen ska locka Brorsson till ligan och även se en flytt som ett lämpligt mellansteg innan karriären fortsätter i en mer etablerad liga och när fotbollsmarknaden återvänt till ett mer normalt läge, efter coronapandemin.

Bra betalt äventyr

– Vi kör på här under våren och ser hur det ser ut och hur det känns. Alla fotbollsspelare har ambitioner och vill se hur långt man kan komma. Någon gång vill man ut på ett äventyr också, sa Brorsson till Expressen tidigare i vår.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson svarar på frågan om Franz Brorsson är nära att lämna:

– Nej, det är han inte, skriver Andersson i ett SMS men har inte återkommit huruvida MFF är nära att förlänga med mittbacken.