David Beckham misstänks vara superspridare

Familjen Beckham under Inter FC:s match mot Los Angeles FC.
Familjen Beckham under Inter FC:s match mot Los Angeles FC.

David Beckham och Victoria Beckham blev smittade av coronaviruset när de festade i Los Angeles.

Efter det flög paret flera gånger fram och tillbaka mellan Storbritannien och USA – och fruktar att de varit superspridare.

– Ett fullkomligt mardrömsscenario, säger en vän till familjen.

Det var i våras, i samband med att David Beckhams nya klubb Inter Miami spelade sin första match i MLS, som fotbollsstjärnan och frun Victoria Beckham ska ha blivit smittade av coronaviruset.

Los Angeles FC vann med 1–0 den 1 mars, och hela familjen med de fyra barnen var på plats i Kalifornien.

– De var med på några glamourösa sociala evenemang där de skakade hand och pussade fans och klubbledare, säger en bekant till familjen till tidninge The Sun.

Anställda insjuknade

Paret Beckham flög sedan tillbaka till London för att fira sonen Brooklyns 21-årsdag. Men återvände till USA inom kort, då de flög till Miami för att besöka klubben och hemmaarenan i Fort Lauderdale, Florida. Hemmapremiären mot Los Angeles Galaxy blev sedan inställd på grund av coronaviruset.

Det var då David Beckham började känna sig sjuk och Victoria Beckham fick ont i halsen och feber.

Kort därefter insjuknade även chaufförer, livvakter och assistenter runt familjen. Flera av dem ska ha blivit svårt sjuka.

– Victoria blev panikslagen och höll familjen i karantän i över två veckor. Hon var livrädd för att de skulle vara superspridare, säger vännen.

Testats positivt

Tester ska ha bekräftat att paret var drabbat av covid-19, enligt den engelska tidningen.

David Beckham, 45, och Victoria Beckham, 46, har vid flera tillfällen hyllat och stöttat vårdpersonalen under den pågående coronapandemin.

”Vi måste alla ta ansvar, stanna hemma och hjälpa de här fantastiska personerna på frontlinjen”, har Victoria Beckham skrivit på Instagram.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.