IFK Göteborg

”Jag hoppas att han bjuder hem oss på middag”

Bjärsmyr och Wernbloom om Bergs hemkomst

Av: 

Fredrik Andersson

FOTBOLL

Marcus Berg vänder hem i sommar.

Då myser Pontus Wernbloom och Mattias Bjärsmyr.

– Det är ju svinskönt, säger Wernbloom.

EM i sommar, därefter drar Marcus Berg på sig den blåvita tröjan igen. Senast han gjorde det var under guldsäsongen 2007, då lagkamrat med Mattias Bjärsmyr och Pontus Wernbloom som i sin tur lämnade västkusten för utlandet två år efter Berg.

I sommar kliver trion in på Gamla Ullevi igen. I samma lag.

– Det var ingen överraskning för mig, men givetvis jättekul att han tagit det beslutet. Det är inte ofta sådana spelare spelar i allsvenskan. Man känner en glädje, säger Bjärsmyr.

Hur länge har du vetat om att det varit klart?

– Jag har väl vetat allting egentligen, men hur länge det varit klart får väl de svara på. Eller allting, jag har vetat lite i alla fall.

Wernbloom fyller i:

– Det är ju svinskönt, en fantastisk spelare och fantastisk person. Det är vad vi behöver också, en målskytt av rang, så det kommer bli bra.

Snacket har funnits där länge. ”Vända hem till Göteborg”.

– Vad ska man säga… det har alltid legat där, det har väl mer varit utåt och media som pratat om det. I fotbollen kan man inte vara säker på någonting. Det ska klaffa för spelaren, för klubben. Nu har det onekligen gjort det, så det är sjukt kul, säger Bjärsmyr.

Inte heller Wernbloom visste om det verkligen skulle bli så här. På riktigt.

– Nja, det är svårt att säga. Man spelar och lever för dagen, det handlar om hur mycket man håller, hur man skadar sig och sådant. Men det är klart att någonstans har man haft en förhoppning, det är skönt att det blivit så här. Vi har pratat lite om det, vetat att det varit på gång och att det i princip är klart. Det är skönt, nu kan alla blicka framåt, även han själv också, säger han och fortsätter:

– Jag tror väl suget hos honom ökat lite när han ser att vi är hemma också.

Bjärsmyr tar vid.

– Vi har bott på olika ställen men vi har alltid hållit kontakten. Sedan har det varit några som flyttat hem, men det är hans eget beslut, det är något han verkligen vill också. Sedan underlättar det att vi är här kanske, men det får Marcus svara på, säger mittbacken.

”Kan bli party-party”

Utöver Bergs ankomst i sommar har IFK Göteborg sedan tidigare gjort klart med värvningar som bland annat Simon Thern och Marek Hamsik. Profilvärvningar som gjort att trycket på Blåvitt ökat utifrån.

– Vi vill vara med så högt upp som möjligt, sedan vet vi att det kommer bli tufft. Vi har inte haft något snack om målsättningar egentligen, det kan inte jag svara på. Däremot tycker jag att man ska ha höga krav på Blåvitt, det ska det alltid vara, säger Bjärsmyr.

Wernbloom är inne på samma linje.

– Jag tycker det ser bättre ut redan nu. Vi ska alltid vara med och tävla, det är väl målsättningen i år också, sedan var förra året väldigt speciellt på många sätt och vis. Vi får inte bli för uppblåsta, men det är klart att vi vill vinna fotbollsmatcher och det tycker jag vi visade i slutet av förra året att vi kan göra. Det känns som att vi har ett ännu bättre lag nu, det är ännu bättre go på träningarna – det gäller bara att få ut det på matcherna när det väl drar igång. 

För Marcus Berg väntar först en vår i Ryssland och ett EM med Blågult innan hemkomsten.

– Förhoppningsvis gör de ett bra EM, då kanske man kan köra något party-party. Något välkomnande kommer det nog bli, sedan kommer han nog ha saker att stå i ändå, säger Bjärsmyr.

Wernbloom avslutar:

– Jag hoppas att han bjuder hem oss i stället, det är inte vi som ska välkomna hem honom. En middag hos honom tänker jag. Jag känner att det får ligga på honom.

Publisert:

LÄS VIDARE

DJUPANALYS 2021 – IFK Göteborg: ”Rena magikern”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg

Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Marcus Berg

Mattias Bjärsmyr

Pontus Wernbloom