”Sorgligt uttalande – visar ingen respekt”

Rasande efter Guardolas ord

FOTBOLL

Pep Guardiola kallade Tottenham för ”Harry Kane-laget”.

Nu rasar Mauricio Pochettino.

– Han visar ingen respekt, säger han om sin tränarkollega.

Foto: REUTERS TT NYHETSBYRÅN

Det var efter Manchester Citys 1-0-seger mot Chelsea som tränaren Pep Guardiola fick frågan om något lag kommer kunna hota ”The Citizens” i titelracet.

– Självklart. United och ”Harry Kane-laget” blir farliga, svarade han.

Och visst, Kane har gjort elva mål på sina sex senaste matcher, men Tottenham-tränaren Maurucio Pochettino gillade inte Guardiolas uttalande. Han anser att det var respektlöst mot övriga spelare.

– Många tog illa vid sig och tyckte att uttalandet var sorgligt och respektlöst mot klubben. Många av våra spelare tyckte det var konstigt, säger Pochettino enligt engelska medier.

”Väldigt respektlöst”

Han känner Guardiola från tiden i Spanien (Guardiola tränade Barcelona och Pochettino tränade Espanyol).

– Pep var väl exalterad efter deras fantastiska seger mot Chelsea och då har han ibland svårt att uppträda gentlemannamässigt. Personligen tog jag inte illa vid mig, men det var väldigt respektlöst mot många andra. Och det är svårt att förstå, för Pep var i Barcelona när (Lionel) Messi var som bäst, och jag kallade aldrig hans lag för ”Messi-laget”. Jag sa alltid ”Barcelona”, och visade respekt mot Guardiola. Alla förtjänar att bli erkända som en del av ett framgångsrikt lag.

”Trodde han skulle ringa”

Pochettino fortsätter, och fortsätter, och fortsätter...

– Harry Kane är en av världens bästa anfallare. Självklart är han oerhört viktig för Tottenham. Men det här är en lagsport och alla måste göra sitt jobb. Ibland frestas man av att lägga all fokus på en enskild spelare, säger han.

Under landslagsuppehållet förväntade sig Pochettino att Guardiola skulle ringa honom och ber om ursäkt för sitt uttalande.

– Jag var övertygad om att han skulle ringa. Vi har ju många gemensamma vänner och många i hans ledarstab är nära vänner till mig. Men han ringde aldrig. Det är ett sorgligt uttalande. Han är en fantastisk tränare, en av världens bästa, så varför gör han ett sådant uttalande? Det är inte bra för någon, säger Mauricio Pochettino.

Foto: DARREN STAPLES / X90183
Harry Kane och Mauricio Pochettino.
ARTIKELN HANDLAR OM