”Han kan dra till Paris eller Barça”

Lewandowski kritiserad och straffad av Bayern: Tror inte lojalitet krävs

Foto: KAI PFAFFENBACH / X00446
FOTBOLL

Robert Lewandowskis framtid i Bayern München kan vara hotad.

Klubbens vd Karl-Heinz Rummenigge riktar nu offentlig kritik mot 29-åringen samtidigt som profilen Stefan Effenberg vill att polacken säljs.

”Han kan dra till Paris”, skriver Effenberg i sin kolumn hos T-Online.

Robert Lewandowski är återigen i öppet krig med sin egen klubb Bayern München. Efter att ha kritiserat klubbens transferstrategi att inte köpa för dyra spelare – dessutom i en icke sanktionerad intervju med Der Spiegel – har polacken tillrättavisats av klubbens sportchef.

”Andra har försökt köpa titlar”

Det avslöjar vd:n Karl-Heinz Rummenigge som i sin tur väljer att ta sin kritik mot skyttekungen offentligt.

– Tydligen var Robert irriterad över PSG-övergångarna. Han är anställd av oss och tjänar en massa pengar. Jag beklagar hans uttalanden, säger Rummenigge till Bild enligt Fotbollskanalen och fortsätter:

– Robert behöver inte oroa sig. Vi har en väldigt bra trupp den här säsongen också. Låt oss se om PSG vinner Champions League. Andra lag har tidigare förgäves försökt köpa titlar. Om Robert tror att pengar är nyckeln till framgång i fotboll och att lojalitet inte krävs, är det synd. Spelarna har inte makt över klubbarna. Robert har kontrakt här till 2021 utan någon utköpsklausul.

Klubben anklagar vidare Lewandowskis agent Maik Barthel för att vara hjärnan bakom polackens uttalanden. Barthel som redan i juni beklagade sig över ett bristande stöd från lagkamraterna när den 29-årige anfallaren då missade skytteligatiteln med minsta möjliga marginal.

”Borde sälja Lewandowski”

En som nu fått nog är Bayern München-profilen Stefan Effenberg. I sin kolumn i T-Online uppmanar den 49-årige före detta Bayern-spelaren nu klubben att sälja Lewandowski.

”Vi har så många exceptionella potentiella världsklasspelare i Tyskland – inte 15 utan 30 eller 40! De har bevisat sig i VM, i Confederations Cup och i U21-EM. Vi kanske borde hämta in några av dem till Bayern”, skriver profilen och fortsätter:

”Men om Bayern vill satsa på den strategin borde de gå hela vägen. Då borde Bayern rensa ut de internationella toppspelarna under de kommande åren och då även Lewandowski. Han kan dra till Paris, där de betalar de där höga summorna (han talar om). Eller Barcelona. Då får han en klubb som gör som han vill.”

Fem saker du inte visste inför årets CL 01:00
ARTIKELN HANDLAR OM