Stjärnornas hyllningar till Seger: ”Tack för allt”

Publicerad 2023-12-05

MALAGA. Caroline Seger, 38, är en spelare som har gjort avtryck på en hel fotbollsvärld.

Efter meddelandet att landskampen mot Spanien blir hennes sista strömmar hyllningarna in.

– Tack så mycket, inte bara för vad du gjort för mig och min karriär utan för damfotbollen, säger USA:s lagkapten Lindsey Horan.

Med sina 240 landskamper är Caroline Seger inte bara den som spelat flest i blågult, hon är den som har spelat flest landskamper i Europa.

Listan över hennes meriter och titlar kan göras lång. Under sina 18 år har hon tagit trippla EM och VM-brons och dubbla OS-silver. Hon har radat upp SM-guld och varit med och vunnit Champions League med Olympique Lyon.

Där spelade hon med den tyska storstjärnan Dzenifer Marozsán.

– Jag har så stor respekt för hennes karriär. Att spela internationellt i 18 år är otroligt. Jag är superstolt över henne och tacksam för vad hon har gjort för sporten, inte bara på planen utan även utanför, säger hon till Sportbladet.

Caroline Seger gör sin sista landskamp.

”Ett sånt ljus i min karriär”

Innan dess spelade hon i Paris Saint-Germain tillsammans med den amerikanska mittfältaren och lagkaptenen Lindsey Horan. Stjärnan minns deras senaste möte, då när Sverige slog ut USA på straffar i VM.

– Det positiva jag tog med mig därifrån att jag var så glad för dig och det kommer jag alltid vara, säger hon och fortsätter:

– Du var ett sånt ljus i min karriär och jag är så glad för dig. Jag kommer aldrig ta det för givet. Det är så många människor, unga flickor och pojkar som ser upp till dig, speciellt i Sverige. Det är så många som talar extremt gott om dig och det finns en anledning till det.

Men det finns också fördelar med att Caroline Seger slutar, åtminstone om man frågar Lindsey Horan som skickar en hälsning till sin vän.

– Jag längtar efter att se dig på mitt bröllop nu när du har gått i pension och har mer tid för mig. Ditt tal måste vara under två minuter, sen avbryter vi dig, så se till att träna. Jag älskar dig.

När Seger får höra om Horans hälsning skiner hon upp.

– Sa hon det? Ja, hon har ju en speciell plats i mitt hjärta, absolut. Så jag ska nog ha tid till det också. Jag har ju lite mer tid nu, eftersom landslaget inte är där varje månad.

Du får bara hålla tal i två minuter dock, säger hon. Sen kommer hon att avbryta det.

– Jag har ju sagt att jag ska göra längre. Jag är ju så dålig på att sluta prata när jag väl har börjat. Hon kan inte ha någon tidsram på mig, skrattar Seger.