Hendersons flytt kritiseras: ”Trodde hans stöd var genuint”

Uppdaterad 2023-07-28 | Publicerad 2023-07-27

Jordan Henderson är officiellt klar för den saudiska klubben Al-Ettifaq.

En flytt som möts av rejäl kritik från fotbollsvärlden.

”Jag trodde hans stöd för Priderörelsen var genuint. Dumma mig...” Skriver den före detta fotbollsspelaren Thomas Hitzlserger på Twitter.

Jordan Henderson lämnar Liverpool efter tolv år i klubben och blev under torsdagen officiellt presenterad av hans nya klubb, Al-Ettifaq.

Henderson har tidigare visat sitt tydliga stöd för LGBT+-rörelsen öppet, men nu väljer mittfältaren att flytta till ett land där homosexualitet är förbjudet.

Flytten har nu därför väckt reaktioner och har kritiserats rejält från olika håll i fotbollsvärlden.

Thomas Hitzlserger.

”Dumma mig...”

Den tidigare tyske landslagsspelaren, Thomas Hitzlsperger, med ett förflutet i klubbar som Aston Villa och West Ham, gick strax efter karriärens slut år 2014 ut med att han var homosexuell. Han var en av de första och även dittills den kanske mest namnstarka spelaren som kommit ut, och har därför blivit en frontfigur för fotbollsspelare i frågan.

Nu uttalar sig 41-åringen om Hendersons flytt.

"Så Jordan Henderson fick till slut sin flytt till Saudiarabien. Grattis till honom, han ska såklart få spela vart han vill. Men det ska bli intressant att se hur den nye JH (Jordan Henderson) kommer se ut. Den gamla är helt död! Jag trodde för en stund att hans stöd för Priderörelsen var genuint. Dumma mig..." skriver Hitzlsperger på Twitter.

Jordan Henderson.

Kritiseras av egna fansen

Även Liverpools egna LGBT+-supportergrupp, Kop Out, ställer sig kritiska till Hendersons nya klubbval.

”Med tanke på hans senaste val, tvivlar och ifrågasätter Kop Out ifall Jordan Henderson någonsin var en av oss. Vi är djupt besvikna över att han väljer att att vara en del av en sporttvättsoperation som försöker distrahera från en regim där kvinnor och LGBT+-personer förtrycks, skriver gruppen på Twitter.

Följ ämnen i artikeln