Ex-spelaren ansluter till huliganer i kriget

Andrej Solomatin är en del av Rysslands krig i Ukraina.

Den tidigare landslagsspelaren har anslutit till en stor huliganbataljon.

– Min nästa resa kommer ske snart, säger Solomatin till Metaratings.

Andrej Solomatin, 47, spelade 13 landskamper för Ryssland under sin fotbollskarriär. Vänsterbacken tillhörde storklubbar som CSKA Moskva och Lokomotiv Moskva och hade även en kort sejour i Ukraina hos Obolon Kyiv.

Nu har Solomatin tydligt visat på vilken sida han står i Rysslands krig med landet där han bodde 2005.

”Jag är en del av det”

För flera ryska medier bekräftar Solomatin att han har anslutit till den ökända enheten ”Española”, som till stor del består av fotbollshuliganer.

Delar av den ryska enheten ”Española”.
Delar av den ryska enheten ”Española”.
Andrej Solomatin, till höger.
Andrej Solomatin, till höger.

– Jag har varit hos fansen i NWO-zonen (som ryssarna kallar krigszonen) och har hållit kontakten med dem, säger Solomatin till sajten Metaratings som kallar Española för ”volontärer”.

Bataljonen består av över 500 personer och använder bland annat kamikazedrönare i kriget.

– Alla killarna är vid frontlinjen och förstår att det vi behöver är en seger. Jag är nu en del av det humanitära jobbet i distriktet och vi jobbar tillsammans. Min nästa resa kommer ske snart, säger Andrej Solomatin.

Kritiserar landsmän

I en intervju med sports.ru klagar Andrej Solomatin på att andra ryska fotbollsspelare inte vill ta ställning för sitt land.

– Någon kanske tröstar sig med att vi ska få återvända till mästerskap inom en snar framtid, att vi ska få spela på den europeiska scenen. Men jag tror att de har helt fel, säger han.

– Det är bättre att lägga energi på att utveckla ryska fotbollsspelare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.