Messi målskytt i MLS-debuten

Publicerad 2023-08-27

Det blev succé för Lionel Messi i debuten i den nordamerikanska fotbollsligan MLS.

Den argentinska världsstjärnan gjorde ett mål när hans lag Inter Miami slog New York RB med 2–0.

– Det är bara en sån show, säger ESPN:s kommentator.

Lionel Messi har gjort sin MLS-debut. Och argentinaren lät inte debutmålet dröja.

Messi gjorde 2–0-målet, efter ett mycket elegant anfall, mot New York Red Bulls som också skulle bli slutresultatet.

Började på bänken

Messi började matchen på bänken och fick komma in först i den 60:e minuten, sedan stora delar av publiken ropat ”Vi vill se Messi!” under matchen.

I den 89:e minuten betalade Messi tillbaka till publiken efter förspel av sina forna Barcelonalagkamrater Sergio Busquets och Jordi Alba. Messi fick tillbaka bollen och väggspelade, via en mycket elegant yttersida som skar diagonalt genom backlinjen, med lagkamraten Benjamin Cremaschi innan han kunde slå in bollen i tomt mål, vilket betydde 2–0.

ESPN:s kommentator höll inte igen med hyllningarna efter mönsteranfallet.

– Det är en av de absolut löjligaste passningarna jag har sett. Det är bara en sån show. På bara 35 minuter ikväll har han gett New York ett av de bästa målen de någonsin kommer se. Det är ett privilegium att få kommentera den här mannen i MLS, säger kommentatorn.

Publikrekord

Lionel Messis ankomst till USA har skapat en fotbollshysteri i och kring Miami, men den sprider sig också till övriga landet. New Yorks arena i Harrison, New Jersey, var utsåld för första gången i år och publiksiffran 26 276 är nytt rekord.

Messi spelade sin första match för Inter Miami den 21 juli, i ligacupen. Han har gjort tio mål på sju matcher i olika turneringar. Men det här var första matchen i MLS. Och det är en välbehövlig förstärkning för Inter Miami som inte vunnit i ligan sedan i maj.

Lionel Messi jublar efter sitt mål mot New York Red Bulls.