”Redan avbokat sina EM-hotell”

Uppgifter: Klart att EM skjuts fram

I morgon (tisdag) håller Uefa krismöte om EM 2020.

Men redan nu avslöjas att Uefa har avbokat sina EM-hotell i värdstaden Köpenhamn.

– Det kan jag bekräfta, säger hotellchefen Kevin Helsinghof till danska BT.

Än mindre talar för att EM 2020 kommer spelas i sommar, som först planerat. Förutom att italienska fotbollsförbundet uttryckligen vädjat om att flytta fram mästerskapet kommer nu ännu ett dystert besked:

Uefa har redan avbokat sina EM-hotell i Köpenhamn.

– Ja, alla rum som var bokade för EM 2020 på CPH Hotel i DGI City avbokades förra veckan. Nästan halva hotellet var bokat av Uefa, cirka 80 procent av vår kapacitet, säger hotellchefen Kevin Helsinghof till BT.

Krismöte vid lunch

Uefas krismöte – där samtliga 55 medlemsnationer ska delta via länk – hålls klockan 13.00 på tisdagen.

– Förhoppningsvis rätar mötet ut en del frågetecken, säger Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till TT.

Kan spelas i vinter

Precis allt talar för att EM skjuts fram. Detta uppger även ansedda Financial Times under måndagskvällen. När det ska spelas är däremot oklart. Ett alternativ som lyfts fram är att spela EM nu i vinter, ett annat alternativ som diskuterats är att flytta mästerskapet till nästa sommar.


PODD Så jobbar Aftonbladet med coronaviruset

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur Aftonbladet arbetar kring rapporteringen av coronaviruset och den globala krisen. Gäst är Lena K Samuelsson, publisher på Aftonbladet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN