Panik utbröt för Uniteds spelare

Fick chockbesked – ambulans på plats

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Panik ska ha spridits på Manchester Uniteds träningsanläggning under tisdagen.

En planerad träningsmatch mot Stoke City fick ställas in med kort varsel sedan Stokes tränare testats positivt för Covid-19.

– Plötsligt utbröt ett kaos, säger en källa till The Mirror.

Premier League-säsongen ska återupptas nästa vecka och lagen är just nu i fullt sjå med sina förberedelser. Spelare och ledare har strikta regler att förhålla sig till för att undvika smittspridning av coronaviruset, men på tisdagen höll det på att sluta illa för Manchester United.

Storklubben skulle träningsspela mot Championshiplaget Stoke City, men kort före avspark fick matchen ställas in. Till en början kom inga rapporter om varför, men senare på kvällen avslöjades att det berodde på att Stokes tränare Michael O'Neill hade testats positivt för Covid-19.

– United-spelarna var redo för matchstart när ett kaos plötsligt utbröt, säger en källa till The Mirror.

LÄS VIDARE

”Ingen fysisk kontakt”

Enligt lokaltidningen Manchester Evening News körde Stokes spelare och ledare till träningsanläggningen Carrington i varsin bil och följde reglerna till punkt och pricka. Men kort före matchstart informerades Stoke om resultaten från en testomgång som gjordes under måndagen och då visade det sig att ett av testerna var positiva – tränaren Michael O'Neills.

BBC:s Simon Stone uppger att O'Neill inte hade hunnit fram till Carrington när beskedet kom och att matchen oavsett inte skulle starta förrän testresultaten från måndagen kommit.

Så fort chocknyheten kom informerades United om vad som hade hänt. Deras spelare och ledare ska då ha isolerat sig i ett ”säkerhetsrum” vid anläggningen.

Ambulans på plats

MEN har kommit över bilder som visar att en ambulans kom till platsen. Den ska ha lämnat anläggningen samtidigt som Stokes spelare och ledare åkte därifrån.

Enligt MEN kom ingen av Uniteds spelare eller ledare i fysisk kontakt med Stokes dito.

– Det kunde ha blivit en otäck situation, men Uniteds strikta riktlinjer gjorde att man undvek vad som hade kunnat bli ett enormt stort problem med bara dagar kvar till återstarten, säger The Mirrors källa.

Publicerad: