Värvar landslagstalang

 Anna Csiki och Kosovare Asllani i en landskamp
Anna Csiki och Kosovare Asllani i en landskamp

Landslagsstjärnan Elin Rubensson blir borta.

Nu har Göteborg hittat ersättaren i en landslagstalang.

– Lite överraskad, säger Anna Csiki.

Damallsvenska toppkandidaten Göteborg har värvat ungerskan Anna Csiki. 20-åriga mittfältaren kommer närmast från huvudstadslaget Ferencváros.

– Jag är jätteglad, men faktiskt lite överraskad att de (Ferencváros) lät mig flytta. Men det här tror jag är det bästa för mig där jag befinner mig i min fotbollskarriär, säger hon till Göteborgs hemsida.

Csiki är tänkt att ersätta svenska landslagsmittfältaren Elin Rubensson som är gravid och missar den stundande säsongen. Kontraktet som ungerskan har skrivit på gäller i två år.

– Anna är en mycket talangfull spelare som fungerar i flera positioner. Hon har ett sätt att spela fotboll som passar oss väldigt väl. Det ska bli oerhört spännande att se henne i den här miljön, säger Göteborgs tränare Mats Gren.

Ungerskan har hittills gjort 19 a-landskamper, bland annat mot Sverige i höstas i EM-kvalet där hon och Ungern förlorade med 0–5.

Göteborg möter Kristianstad den 28 juni i premiäromgången av damallsvenskan. Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.