Zlatan Ibrahimovic

Zlatan om framtiden: ”Vi ses snart i Italien”

avMakoto Asahara

Det blir en återkomst till Italien för Zlatan Ibrahimovic.

Det bekräftar svensken i en intervju med tidningen GQ enligt Football-Italia.

Samtidigt kommer uppgifter i Sky Italia om att förhandlingarna med Milan stött på problem – efter nya krav från 38-åringen.

Under gårdagen (måndag) kom The Telegraph med uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic, som sedan tidigare annonserat att han inte förlänger sitt avtal med Los Angeles Galaxy, principiellt skulle ha kommit överens om ett halvårskontrakt med AC Milan.

Samtidigt har dock Sky Italia kommit med uppgifter om en vändning i uppgiftskarusellen rörande den svenske stjärnans framtid.

Bekräftar återkomst

Enligt Sky ska Ibrahimovic ha ställt högre ekonomiska krav, och dessutom velat ha ett längre avtal, vilket gjort att den potentiella övergången nu är i farozonen. Svenskens ståndpunkt ska enligt uppgifterna ha ändrat sig under förhandlingarnas gång, där Sky skriver att 38-åringen initialt gick med på Milans första anbud.

Oavsett verkar det i alla fall bli en återkomst till Italien som väntar.

Detta enligt honom själv.

– Vi ses snart i Italien, säger svensken till tidningen GQ enligt Football-Italia.

”Enda sättet jag kan hitta motivationen”

Och om man ska utgå från andra kriterier som svensken nämner i intervjun med GQ så känns dessutom fortfarande AC Milan som en sannolik anhalt.

– Jag kommer gå till en klubb som måste återgå till att börja vinna, som måste förnya sin historia och som är på jakt efter en strid mot allt och alla. Det är det enda sättet jag kan hitta motivationen som behövs för att överraska er igen. Det handlar inte bara om att välja ett lag, då det är andra faktorer som måste passa, inklusive min familjs bästa, säger Ibrahimovic.

Zlatans kontrakt med LA Galaxy går på pappret ut den 31 december. Dagen innan det europeiska vintertransferfönstret öppnar.

ARTIKELN HANDLAR OM