United på väg att missa CL efter ny blunder

Publicerad 2019-04-28

Manchester United är på väg att missa Champions League-spel igen.

Efter ett nytt misstag från målvakten David De Gea – igen.

– Han har gjort klart mer misstag än man är van vid att se honom göra, säger Viasats Glenn Strömberg.

Följ ämnen

Efter en mycket bra period från årsskiftet och framåt när Ole Gunnar Solskjaer tog över efter sparkade José Mourinho har den senare delen av våren varit ett mörker för Manchester United.

I en sista chans (?) att hänga på Chelsea och Arsenal i kampen om den sista Champions League-platsen i Premier League behövde Manchester United vinna mot Chelsea på söndagen.

En pigg inledning hemma på Old Trafford gav 1–0 (11) via Juan Mata framspelad av Luke Shaw.

Ny målvaktstabbe

Men sedan slog vårens store syndabock i United till – igen.

Chelseas Antonio Rüdiger sköt från långt håll, David De Gea räddade det inte speciellt märkvärdiga skottet men släppte returen rakt framför sig. Marcos Alonso petade in 1–1 via stolpe in på returen (43).

 – Det är en ny tavla av De Gea! Vad gör han? Det har varit för många sådana av Unitedmålvakten David De Gea som har varit så bra så många år, men den här våren har varit så tung för honom. Det är ett nytt grovt misstag, säger Viastas Henrik Strömblad.

– Visst ska han göra det bättre. Det är långt avstånd och skottet går rakt på honom, säger Glenn Strömberg. Han får ta på sig andramålet mot City tidigare i veckan och det här också.

Bailly ut på bår

Manchester United försökte skapa något under den andra halvlek utan att få till speciellt många chanser.

I stället fortsatte problemen.

Efter 68 minuters spel fick Eric Bailly hjälpas av planen med svåra smärtor efter att ha smällt ihop med Chelseas Mateo Kovacic där mittbacken fick underbenet klämt i en otäck vinkel.

1–1 stod sig tiden ut och innebär att Chelsea är kvar på fjärdeplatsen och sista CL-platsen, två poäng före Arsenal och tre poäng före Manchester United med bara två omgångar kvar att spela av Premier League.