Zlatan: ”Det hade varit häftigt att göra en Maradona...”

MLS-kontraktet går ut efter slutspelet.

I en intervju med Gazzetta dello Sport öppnar nu Zlatan Ibrahimovic för en återkomst till Serie A – med en napolitansk hint.

– Efter att ha sett dokumentären om Maradona skulle jag nästan vilja testa på Neapel, säger Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic, 38, verkar inte ha stängt dörren för en återkomst till Europa. I en intervju med italienska Gazzetta dello Sport, inför den stundande starten på MLS-slutspelet med Los Angeles Galaxy, flörtar den svenske stjärnan med ett flertal italienska klubbar.

Kanske allra mest med Napoli.

– Efter att ha sett dokumentären om Maradona skulle jag nästan vilja testa på Neapel. Kanske reprisera det Diego gjorde. Med mig skulle San Paolo (Napolis hemmaarena) alltid vara fullsatt och Carlo Ancelotti (tränaren) är fantastisk. Men det slutgiltiga beslutet beror på flera aspekter, säger Zlatan till den italienska tidningen.

”Jag är inte ett djur på zoo”

En av aspekterna är naturligtvis huruvida Napoli skulle vilja värva in en 38-åring från MLS. Zlatan Ibrahimovic siktar oavsett högt.

– Jag vill gå till ett lag som slåss för titeln. Jag kan fortfarande göra en skillnad. Jag är inte ett djur på zoo som folk kan gå och titta på, jag kan fortfarande göra 20 mål per säsong, säger han.

I intervjun berättar också Zlatan att en potentiell, likväl överraskande, övergång till Bologna enbart skulle vara för den leukemidrabbade tränaren och vännen Sinisa Mihajlovic.

Ville slå vad med Lukaku

Lägg därtill några varma ord om Intertränaren Antonio Conte. Och en liten gliring till en nuvarande anfallare i Inter – Romelu Lukaku.

– Han lägger upp väl för sina medspelare, hans främsta vapen är hans styrka. Tekniskt är han inte så stark, men om han hade lyssnat på mig, säger Zlatan och fortsätter med en anekdot från deras tid som lagkamrater i Manchester United.

– Jag erbjöd honom 50 pund för varje första touch han lyckades med. Han frågade då vad jag skulle ge honom om han lyckades med alla och jag svarade: ”Ingenting, jag skulle bara göra dig till en bättre fotbollsspelare”. Han tog aldrig det vadet, han kanske var rädd för att förlora.

”En katastrof”

Men Milan då?

– Detta Milan är inte samma Milan som fick tusentals fans att falla i Italien och i världen. Det är en katastrof. Mycket snack, lite verkstad, säger Ibrahimovic om sin förra klubb, som nyligen sparkade tränaren Marco Giampaolo efter en svag säsongsstart.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.