Seger för Gamla Upsala mot IFK Lidingö i spännande match

Av: Sportbladets textrobot

Publicerad:
Uppdaterad:

Gamla Upsala tog greppet om bortamatchen mot IFK Lidingö i division 2 norra Svealand i första halvlek, och ledde med 2–0 i paus. Trots en uppryckning i andra halvlek av IFK Lidingö räckte laget inte ända fram, och Gamla Upsala vann med 4–3.

– Spelmässigt är det inte så jämnt. Vi skapar mycket fler målchanser och har väldigt mycket boll. Men GUSK är mycket effektiva och bra i sina kontringar. Vi går ikapp till 2-2 efter 0-2 underläge och har chanser att ta ledningen men istället så får de en frispark och gör 2-3 på den. Sen kommer även 2-4 efter en otrolig individuell prestation och dåligt försvarsspel av oss. Vi kommer snabbt tillbaka med 3-4 och trycker på i slutet för kvittering men den uteblir. Vi förlorar på grund av dåliga omställningar defensivt och slarv i anfallsspelet, kommenterade IFK Lidingös tränare Magnus Pålsson.

Gamla Upsalas tränare Oscar Zettergren tyckte till om matchen:

– Vi blev lite lägre och tröttare en bit in i andra halvlek vilket tillät Lidingö att reducera och kvittera. Sen är jag väldigt glad över hela lagets moral samt individuella prestationer av Anton Hennig och Adar Aras som gör att vi ändå reser oss och gör 2-3 och 2-4. Det blir lite onödigt spännande på slutet med 3-4 men vi orkar hålla ut. Mycket skönt med seger!

Målskyttarna som fixade segern för Gamla Upsala var Adar Aras, Johannes Bohlin, Dennis Kumric och Anton Pellettieri Hennig, medan målen för IFK Lidingö gjordes av Max Matta Aguirre 2 och Rickard Bergman.

IFK Lidingö har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter tre spelade matcher. Gamla Upsala har fyra poäng.

Nästa motstånd för IFK Lidingö är Österåker. Gamla Upsala tar sig an Stocksund hemma. Båda matcherna spelas lördag 15 augusti 16.00.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.