Goitom: ”En annorlunda situation just nu”

Av: Emil Eiman Roslund, Robert Laul

Publicerad:
Foto: AFTONBLADET / 85527

AIK har en poäng ned till kvalplats.

En ny tillvaro för flera i klubben.

– En annorlunda situation, säger Henok Goitom.

AIK befinner sig i en kris, laget ligger i botten av allsvenskan och tränarbytet från Rikard Norling till Bartosz Grzelak har inte gett effekt direkt. AIK har endast en seger på de tio senaste omgångarna, och har dessutom förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

På söndag möter de Mjällby på bortaplan, där de ska försöka bli av med några av sina problem.

– Förut kunde du ha en dålig dag på jobbet, och vann ändå matcherna. Nu känns det som om du har en bra dag på jobbet så kan du förlora. Det är en annorlunda situation just nu, säger AIK:s lagkapten Henok Goitom.

– För att få till förändringar måste vi göra någonting nytt. Sedan är kanske inte det facit, då får du hitta någonting annat. Men du kommer ingen vart om du följer strömmen.

Både Goitom och lagkamraten Nabil Bahoui lutar sig mot en enkel utväg – förstärkning.

”Inne på sista kapitlet”

– När vi är där vi är, är det klart ett tecken på att vi behöver en offensiv kraft. Ju fler offensiva kvaliteter vi kan få in i laget, desto bättre. Henrik Jurelius (sportchef i AIK) har ju koll på vad som behövs förstärkas, säger Henok Goitom.

– Henok är inne på sista kapitlet, och han spelar varje match, liksom. Han borde kanske haft någon som kan avlasta honom. Och så har jag varit borta, (Kolbeinn) Sigthorsson har varit borta. Vi har av olika anledningar inte haft vårt bästa lag på planen, säger Nabil Bahoui.

Oavsett hur Bahoui anser att AIK:s bästa startelva ser ut kommer han sannolikt inte ingå i den mot Mjällby på söndag. 29-åringen gjorde vid förlusten mot Elfsborg sin första start sedan september i fjol. Och nu skyndar han långsamt tillbaka.

För att AIK ska lyckas ta sig till en bättre position i den allsvenska tabellen finns det bara ett sätt, enligt Bahoui. Och det är hårt jobb.

”Viktigt ingen gömmer sig”

– Vi måste kolla oss i spegeln och förstå vad som krävs för att representera en klubb som AIK. Det blir ett problem om du tror att du är bättre än vad du är för tillfället. Vi vet var vi brukar vara, men det är bara att ställa om. Det räcker kanske med att någon axlar in den mot Mjällby så är vinden vänd. Jag tror att det är viktigt att ingen gömmer sig när det är tufft.

– Det är dags att börja hämta poängen, oavsett hur det ser ut.

Mjällby–AIK har avspark klockan 17.30 på söndag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.