”Zlatan är en gåva från Gud”

STOCKHOLM/MILANO. Zlatan Ibrahimovic ska hjälpa Milan att lyfta.

Tränaren Stefano Pioli har stor tro på svensken – som tros spela match i morgon igen – och hyllar honom stort.

– Han är en gåva från Gud till oss, säger Pioli på en presskonferens.

Zlatan Ibrahimovics återkomst i Milan har fått det nu tiondeplacerade Serie A-laget att hoppas på något mer.

Efter en oavgjord match och två segrar med anfallaren i truppen lär svensken spela sin tredje match när Milan möter Udinese under söndagen, efter att ha vilat i italienska cupen.

På presskonferensen inför matchen fick tränaren Stefano Pioli flera frågor om Ibrahimovic som han hyllade stort.

”En gåva från Gud”

– Han är inte här bara för att han är en ikon, han är otroligt viktig för laget både på och utanför planen. Särskilt för sin professionella attityd i omklädningsrummet, säger tränaren och fortsätter:

– Han är en gåva från Gud till oss, han visar varje dag vad det innebär att vara en vinnare.

Milan har tagit 25 poäng på 19 matcher och tränaren vill se en förändring i vår. De fyra matcherna på San Siro de fem kommande matcherna blir viktiga menar han.

Även Ibrahimovics engagemang och inställning på såväl träning som på match hjälper till att höja intensiteten i laget enligt tränaren.

Tränaren: Zlatan höjer ribban

– Om vi vill ta mer poäng än vi gjort hittills måste vi höja ribban, och det är precis vad Zlatan gör, säger Pioli.

– Att inte nå 50 poäng skulle innebär att vi inte respekterar vad den här klubben står för. Vi måste vinna fler matcher på hemmaplan. Matchen mot Udinese är ingen avgörande match, men den är viktig för oss.

Dessutom menar Milantränaren att den 38-årige svensken kommer bidra ännu mer på planen när Ibrahimovics form snabbt blivit bättre:

– Ibra närmar sig definitivt 100 procent. Han har blivit smidigare och snabbare redan och är uppenbart hungrig på att spela matcher. Han behöver bara mer träningar, säger Pioli på presskonferensen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN