Örebro vann – Rogic gjorde hattrick

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Filip Rogic hade en stor målshow mot tabelljumbon.

ÖSK-spelaren gjorde tre mål när Örebro körde över Falkenberg med 4–0.

– Vi vet vad vi kan och har alltid trott på oss själva, säger Martin Broberg i C more.

Det var två formsvaga lag som ställdes mot varandra på Behrn arena. Tabelljumbon Falkenberg hade endast en vinst på de senaste åtta matcherna. Örebro hade tre raka förluster.

FFF inledde matchen piggast och kom till två frilägen genom Robin Östlind – men båda räddades av en storspelande Oscar Jansson i ÖSK-målet.

”Ska vara mål”

Hemmalaget tog sedan ledningen genom Filip Rogic, efter en fin djupledsboll från Martin Lorentzson. Sedan utökade Kevin Wright till 2–0 innan samme Rogic satte 3–0 med fem minuter kvar av den första halvleken.

– Jag tycker att vi öppnar matchen på ett bra sätt. Mina chanser ska vara mål, så är det bra. Men om vi börjar andra så som vi gjorde i första så kommer det gå bättre, säger Robin Östlind i C more.

”Fint av honom”

Desto gladare var tvåmålsskytten Filip Rogic, förstås.

– Jag tycker att vi tappar bollen vid fel lägen i början av matchen. Men samtidigt spelar vi upp oss. Vi ser att deras (FFF) försvar står högt upp och därför börjar vi hota dem. Nordin Gerzic sa åt mig att gå till andra stolpen och levererade bollen direkt till mig. Fint av honom. Jag tycker att vi spelar riktigt bra. Vi sårar dem, säger Rogic.

Om första halvleken var händelserik så var andra precis tvärtom. En nick från Robin Östlind som Oscar Jansson räddade. Annars kom FFF inte närmare än så.

Efter knappa timmen satte Filip Rogic sitt tredje och Örebros fjärde mål. Sedan spelade både lagen av matchen. 4–0 stod sig – vilket betyder att ÖSK tar sin första seger sedan 1 juni. Desto tyngre för Falkenberg som är alltjämt tabelljumbo.

– Det var jätteskönt att vinna och att äntligen får spela igen. Jag tycker att vi gör en bra match och är pigga hela tiden. Vi vet vad vi kan och vi har alltid trott på oss själva, säger Martin Broberg i C more.

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Publicerad: