London Calling

Premier Leagues drag – tar hjälp av TV-spel

Av: 

Frida Fagerlund

TV-spelsljud i högtalarna när Premier League drar i gång?
TV-spelsljud i högtalarna när Premier League drar i gång?

FOTBOLL

De yngre engelska spelarna tar ställning och Manchester United ser ut att ha löst några av sina transferbekymmer.

Dessutom har Premier League hittat en speciell lösning på publikljudsfrågan ...

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS FÖRSLAG

Premier League-klubbar väntas godkänna användningen av artificiellt publikljud – hämtat från videospelet Fifa 20. Anledningen är att man vill höja upplevelsen för åskådarna hemma i tv-sofforna. Ljudet kommer dock vara valfritt och kan med ett enkelt knapptryck väljas bort.

Englands Jadon Sancho: ”Vi måste gå samman”

DAGENS SNACKIS

Jadon Sancho tillägnade sitt hattrick till den avlidne George Floyd som dödades av en amerikansk polis. Det var under Dortmunds kross mot Paderborn som (6–1) som engelsmannen drog av sig tröjan och visade upp budskapet ”Justice for George Floyd”. Marcus Thuram, son till Lilian, hade då redan fallit ner på knä efter ett mål för sitt Gladbach.

Sancho twittrade senare: ”Ett bitterljuvt ögonblick för mig personligen eftersom det pågår långt viktigare saker runt om i världen. Vi måste gå samman och kämpa för våra rättigheter”.

Även Rhian Brewster, utlånad från Liverpool till Swansea, uppmärksammade också händelsen på sociala medier: ”Sorgligt nog är detta en en del av livet, vardagen för oss svarta/bruna. I åratal har vi skrikit för att få till en förändring utan att bli hörda”.

DAGENS GRÖNA LJUS

Championship har fått klartecken att starta upp ligan igen den 20 juni. Efter Premier Leagues positiva besked från i torsdags togs ett slutgiltigt beslut för andraligan under söndagen. De båda ligorna kommer följas åt resterande period och slutspelsfinalen beräknas spelas på eller kring den 30 juli. West Bromwich och Leeds ligger just nu bäst till för uppflyttning.

Odion Ighalo ser ut att bli kvar Manchester.

DAGENS SILLY

Manchester United är inte särskilt sugna på att behålla Alexis Sanchez, men Inter är desto mer positivt inställda till chilenaren. Sky Sports rapporterar att den italienska klubben vill förlänga lånet ytterligare en säsong. 31-åringen har bara gjort nio framträdanden i Serie A hittills, främst på grund av skada.

Samtidigt ser United ut att få behålla Odion Ighalo. Anfallaren, vars lånekontrakt löpte ut den sista maj, ska enligt norska Nettavisen vara på god väg att signera ett nytt låneavtal. Om allt går som planerat blir Ighalo kvar i Manchester till slutet av januari 2021 innan han återvänder till den kinesiska ligan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Klarar du Fagerlunds PL-quiz del 5?

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League