Football Radical: Den katalanska frågan

avSportbladet.se

Publicerad:

Adolf Hitler, Boris Johnson, Mesut Özil och den katalanska frågan.

Football Radical försöker undvika politiken.

De gör det inte så bra.

Hur gör man för att navigera genom en politisk värld när allt man vill är att tjäna rätt sorts pengar?

Eftersom det är en nyckelfråga för alla globala jätteklubbar så är det också en nyckelfrågan för Sveriges radikalaste fotbolls-podcast. Johanna Frändén är tillbaka sous le ciel de Paris, Simon Bank är temporärt tillbaka i arbete, och över hela Europa har bollar rullat snett.

Mesut Özil har förklarat diplomatkrig mot Kina, Héctor Bellerín har bett Boris Johnson dra åt helvete, Celtics fans har gjort samma med Rod Stewart och Italien brottas vidare med hur de egentligen ska lösa det här med att svarta människor är så förtvivlat svarta.

Det finns att prata om.

Simon tar avstamp i Jürgen Klopps vänstervinklade grundsyn på saker och ting – som är perfekt synkroniserad med den röda enklaven Liverpool – och Johanna dribblar vidare i svallvågorna efter det engelska valet. Hur mycket politik är egentligen lagom politik? (Svallvågor väntas även i Spanien/Katalonien, eller möjligen en hel tsunami, nu när Barcelona ska möta Real Madrid eventuellt).

Det pratas om Italiens nedärvda debatt-gubbighet, om italiensk konceptkonst som nått hela vägen in på en omklädningsrumsvägg, om fotbollsspelares briljanta förmåga att nästan alltid veta vilket nummer de har på ryggen och – äntligen! – om Karl Marx-stadt och en nazifläckad klubb som nu kan räddas av en sorgligt bortglömd, konstsamlande mittfältsgigant, som råkar vara född exakt samma vecka som Ronaldo (den riktige), Totti och Sjevtjenko.

Mer då? Om ni så önskar: Barack Obama, Georg Baselitz, Sir Alex Ferguson, Joey Barton, Karim Benzema, Zinedine Zidane, Leo Messi (i sitt livs form! Igen!), Kevin Campbell, Manolo Gabbiadini, Adolf Hitler, Adi Hütter, Natacha Tannous, Jeremy Corbyn, David Dein.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM