SvFF överklagar Uefas Rumänienbeslut

Uefa friade det rumänska fotbollsförbundet efter rasismanklagelserna.

Nu överklagar Svenska Fotbollförbundet beslutet.

– Jag blev uppriktigt förvånad och förbannad när jag fick höra att det inte blir något straff alls. Därför är det viktigt för oss att överklaga, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till förbundets webbplats.

Efter EM-kvalmötet mellan Rumänien och Sverige inleddes en undersökning efter rasismanklagelser mot de rumänska fansen. En utredning som visade sig sluta med en helt friande dom från Uefas sida för en vecka sedan.

Nu har Svenska fotbollförbundet överklagat domen.

– I en tid då det nästan varje vecka kommer nya rasistiska uttryck inom fotbollen så fattar UEFA:s disciplinära kommitté ett sådant här beslut. Det skickar helt fel signaler. Jag blev uppriktigt förvånad och förbannad när jag fick höra att det inte blir något straff alls. Därför är det viktigt för oss att överklaga, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till förbundets webbplats.

”Redogjort klart och tydligt”

Uefas beslut som publicerades utan någon mer ingående bakgrundsinfo i måndags.

– Det enda vi kan gå på är vad det rumänska förbundet och olika medier skrivit om anledningen till beslutet. Vi vill veta hur man resonerat och kommer därför begära att få beslutet förklarat av den disciplinära kommittén, men också överklaga beslutet till UEFA:s överklagandenämnd. Vi menar att vi är berörda på ett sådant sätt att vi ska ha rätt att överklaga beslutet, säger Sjöstrand.

– Våra spelare har tydligt och klart redogjort för händelseförloppet. Som jag ser det finns det bara två anledningar till att ge ett friande utslag. Det ena är man inte tror på våra spelare, det andra är att man inte tycker att det som skedde var allvarligt nog. Jag vet helt ärligt inte vad jag tycker är värst.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.