Serie A

Ekdal: ”Hoppas Zlatan spelar i första matchen mot oss”

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 38, umgås med familj och vänner i Åre.

I Italien väntar Milanfansen – och motståndarna – på anfallsikonens ankomst.

– Jag hoppas så klart att han spelar redan i första matchen mot oss, säger Albin Ekdal till Sportbladet.

Under fredagen blev det officiellt att Zlatan Ibrahimovic återvänder till AC Milan.

Ibrahimovic uppges komma till Milano på nyårsdagen för att dagen efter genomgå en läkarundersökning innan han samlas med den forna toppklubben på träningsanläggningen Milanello.

Zlatan redo direkt?

Redan på måndagen, 6 januari, spelar Milan hemma mot Albin Ekdals Sampdoria i Serie A.

– Jag hoppas såklart att han spelar redan i första matchen mot oss. Det hade varit kul att möta honom igen och snacka lite, säger Ekdal till Sportbladet.

Vad betyder Zlatans återkomst för ligan?

– Jag tror ligan kommer följas ännu mer av media och fotbollsfans eftersom Zlatan alltid bevakas stenhårt, dels för hans insatser på planen men även för det han gör och säger utanför. Hans återkomst är bara positiv för serie A och det ska bli spännande att se honom spela här igen, säger Ekdal.

Enligt italienska uppgifter laddar Zlatan Ibrahimovic inför återkomsten till Italien hemma i Sverige med familjen.

38-åringen tränar, förbereder flytten praktiskt – och umgås med familj och vänner.

Artisten Charlotte Perrelli la under lördagseftermiddagen ut en bild på Instagram från Åre där Zlatan kramar om hennes son. Zlatan har ett hus i skidorten.

Pioli vill ha med Ibra

Enligt italienska uppgifter till Sportbladet vill Milantränaren Stefano Pioli väldigt gärna ha med Ibrahimovic åtminstone i truppen mot Sampdoria, men det kan dröja ytterligare en tid med träning innan svensken är redo för matchspel på allvar – som exempelvis en mjukstart mot SPAL i Coppa Italia 15 januari.

– Fysiken är väl det enda man eventuellt skulle kunna ha funderingar kring, men jag har sett anfallare med sämre förutsättningar som har presterat. Zlatan har explosiviteten och tekniken för att fortsätta göra mål, säger Samuel Armenteros, Benevento, till Sportbladet.

Zlatan hade hunnit pensionera sig från landslagsspel när Armenteros debuterade i Blågult.

Nu kan de båda svenska anfallarna komma att mötas först nästa säsong i Italien när Armenteros Benevento leder serie B överlägset.

– Vi spelade faktiskt mot varandra i MLS när jag var i Portland så jag såg på nära håll hur han dominerade där. Jag är inte ett dugg orolig över att han inte skulle kunna prestera här i Italien igen. Mentalt är han starkare än någonsin med all erfarenhet han har, säger Armenteros till Sportbladet.

”Gör Milan starkare”

Lyfter han Milan?

– Ja, både på planen och i omklädningsrummet. De kommer göra en bättre andra halva av säsongen. Sedan blir det intressant att se vad Milan får för lag efter sommarens transferfönster, säger Armenteros.

Albin Ekdal:

– Jag tror att Zlatans närvaro i Milan kommer göra laget starkare och resultaten kommer förbättras. En sån stark personlighet är kanske vad Milan behöver just nu, säger landslagets vicekapten.

Sema hyllar

Udinese-svensken Ken Sema tvekar inte på att Zlatans närvaro kommer att bli tydlig.

– Personligen tycker jag att de är häftigt. Det är en spelare jag har följt ända sen jag var ung och har inspirerats av. Jag är övertygad om att han kommer att lyfta Milan till en bättre tabellplacering, säger Sema till Sportbladet.

Succéliraren Dejan Kulusevski säger följande till SVT om Ibrahimovics ankomst.

– Det är otroligt kul med Zlatans ankomst. Han kommer att lyfta hela ligan. Serie A är verkligen på gång då Ronaldo kom förra året och nu Zlatan. Jag tror att han kommer göra skillnad för Milan.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More!

Extern länk från C More

Beställ här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Frändén: En vuxen man bland virriga juniorer

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

Zlatan Ibrahimovic

Samuel Armenteros

Albin Ekdal

Herrlandslaget i fotboll

AC Milan

Charlotte Perrelli