Premier League

”’Poch’ verkar inte ha tankarna på rätt ställe”

London Calling: Dagens nyhetssvep från England

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

LONDON. Börjar Mauricio Pochettinos engagemang för Tottenham att svalna?

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

HELGENS SNACKIS

Mauricio Pochettino verkar inte ha tankarna på rätt ställe”, lyder en av rubrikerna i Daily Mail under morgonen. Fler ifrågasätter tränaren efter Tottenhams 0–1-förlust mot Newcastle under söndagen. Alan Shearar menar att ”Poch har stora problem” och att ”Spurs saknade den intensitet som krävs av ett topp fyra lag”. ”Allting gick så långsamt. Varenda passning var långsam, varenda crossboll. Det fanns ingen fart i spelet överhuvudtaget”, tillägger Shearer.

Nicolas Pepe tar sig förbi Van Dijk

HELGENS DRIBBLING

När Nicolas Pepe tog sig förbi Virgil van Dijk på Anfield under lördagen innebar det att han blev den andra att göra detta på tre veckor. Innan Gabriel Jesus lyckades med det i Community Shield-finalen hade mittbacken inte släppt förbi någon på 64 matcher. Det hjälpte dock föga för Arsenal i helgen, som föll med 1–3.

HELGENS REKORD 1

David Silva gjorde sin 400:e match för Manchester City under söndagen. Spanjoren, som låg bakom två av målen i 3–1-segern mot Bournemouth, blev därmed den 14:e spelaren att nå milstolpen i klubbens historia. Innan honom var det Paul Power, 1985.

HELGENS REKORD 2

Kevin de Bruyne krossade Mesut Özils rekord över att få ihop 50 assists på kortast tid. Belgaren, som missade stora delar av den förra säsongen på grund av skada, serverade Sergio Agüero bollen under söndagen. 123 matcher krävdes det för att komma upp i sin 50:e framspelning, 18 färre än Arsenal-spelaren.

HELGENS VAR

Domarkrönikören Mark Clattenburg har varit flitig med att försvara VAR. Fram till nu. Efter Manchester Citys möte med Bournemouth medgav han att det tekniska hjälpmedlet ”hade fel”.

Enligt Clattenburg skulle David Silva ha haft en straff efter duellen med Jefferson Lerma. Domaren Andre Marriners nekade först straffen och även VAR friade Bournemouth-spelaren. ”Marriner skulle i alla fall ha blivit tillsagd att titta på incidenten själv på monitorn”, menar Clattenburg.

Sebastien Haller.

HELGENS CITAT

”Det var en riktigt dålig match från min sida”, sa Sebastien Haller efter matchen mot Watford.

Citatet kom efter att fransmannen hade gjort två mål för sitt West Ham. Han tillade: ”Det var inte min bästa match, men det slutade i alla fall med två mål och det är en strikers jobb.”

Om nyförvärvet kan leverera dubbla fullträffar utan att vara bra, ja, då har West Ham-fansen uppenbarligen en säsong att se fram emot.

HELGENS ÅTERUPPRÄTTELSE

Netflix-dokumentären om Sunderland satte väl inte Simon Grayson i särskilt bra ljus. Han kan dock vara på väg att få upprättelse. I juli anslöt managern till Blackpool, en klubb som nu ligger på en andraplats i League One. På samma poäng men med bättre målskillnad jämfört med fyran Sunderland.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

LISTA: Premier Leagues tio bästa värvningar

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Mauricio Pochettino