Neymar misstänks för våldtäkt – nekar till brottet

Svarar – i en sju minuter lång video på Instagram

Neymar, 27, misstänks för att ha våldtagit en kvinna på ett hotellrum i Paris.

Nu slår fotbollsstjärnan tillbaka – och kallar anklagelsen för ”en fälla” och ”ett försök till utpressning”.

– Det som hände var totalt det motsatta än det hon säger och jag är väldigt irriterad just nu, säger brassen i en video på Instagram.

Mitt under Champions League-finalen kom nyheten att en kvinna har polisanmält Neymar för våldtäkt.

Enligt den brasilianska sajten UOL Esporte, som har tagit del av anmälan som kom in under lördagen, ägde den misstänkta våldtäkten rum på ett hotell i centrala Paris den 15 maj.

Neymar fick först kontakt med kvinnan som anmält våldtäkten, som förblir anonym, via Instagram – och efter att de pratat ett tag erbjöds kvinnan att komma över till Paris för att träffa PSG-spelaren.

Hon anmälde sedan brottet vid en polisstation i Sao Paulo i Brasilien, där hon bor, efter att hon återvänt hem från Paris, enligt tidningen Globoesporte.

”Var våldsam och aggressiv”

Enligt polisanmälan ska kvinnan ha bott på ett hotell i centrala Paris, när Neymar, i ett berusat tillstånd, anlände till hotellet.

Kvinnan berättar att fotbollsstjärnan, som ska ha varit våldsam och aggressiv, då våldtog henne.

Hon ska enligt vittnesmålet ha varit emotionellt omskakad och rädd för att rapportera om händelsen direkt vid sin hemkomst.

Brasilianska ESPN skriver att en eventuell utredning kring händelsen skulle kunna ske i just Brasilien även om det påstådda brottet ska ha ägt rum på fransk mark. Detta då brasiliansk lagstiftning möjliggör att brasilianska medborgare som gör en brottslig handling utomlands fortfarande kan ställas inför rätta under brasiliansk lag.

Svarar på Instagram

På söndagsmorgonen publicerade Neymar en sju minuters lång video på Instagram, där han nekar till brott och berättar att det handlar om ”en fälla” och ”ett försök till utpressning”.

– Det var ett möte mellan en kvinna och en man mellan fyra väggar. Jag hoppas att utredarna läser meddelandena mellan oss och ser vad som hände, säger brassen bland annat.

Neymar visar sedan upp en Whats-App-konversation som han menar underbygger hans bild av verkligheten.

– Det som hände var totalt det motsatta än det hon säger och jag är väldigt irriterad just nu, fortsätter han.

Brassens representanter förklarar i ett uttalande att det rör sig om ett utpressningsförsök från den advokat som företräder kvinnan. Bevis för detta ska också lämnas över till polisen inom kort, säger man.

”Det är tydligt”

För den lokala tv-kanalen TV Band berättar Neymars pappa, Neymar den äldre, att sin son har blivit lurad.

– Om vi inte kan visa sanningen snabbt blir det en snöbollseffekt av detta. Om vi måste visa konversationerna med den här tjejen så gör vi det. Det är tydligt att det handlar om en fälla, säger han enligt Reuters.

Paris Saint-Germain har inte kommenterat våldtäktsanklagelsen.

Neymar befinner sig just nu på det brasilianska landslagets uppladdning inför Copa América, som inleds om ett par veckor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln