”Alli ser ut att stängas av efter corona-hånet”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Coronaviruset påverkar Premier League-klubbarna på flera olika sätt och Arsenal har redan bestämt sig för att behålla januarilånet.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

Foto: Laurence Griffiths / Getty Images Europe

DAGENS SNACKIS

Coronaviruset påverkar fotbollen på flera – minst sagt olika – sätt. Dels uppmanar Wolves de fans som är på väg till Barcelona för Europa League-returen mot Espanyol att vara extra försiktiga.

Tottenham godkände å sin sida Heung Min-Sons resa till Sydkorea för operation. Spelaren, som skadade armbågen för några veckor sedan, ska befinna sig cirka 20 mil från två av de värst drabbade områdena i landet. Anledningen är främst att Son ville använda sig av samma kirurg som han gjorde 2017. Han planerar att återvända till England i slutet av veckan och enligt Daily Mail kommer han inte behöva isoleras även om klubben ”tar situationen seriöst”.

Sedan har vi Dele Alli. Enligt brittisk media ser 23-åringen ut att bli avstängd efter sitt coronahån i sociala medier. Alli raderade klippet kort efter att det laddades upp men det räcker inte, menar FA: ”Tottenham-mittfältarens inlägg strider mot FA:s regler eftersom den var förolämpande och opassande och svärtar ner sporten”, skriver förbundet och tillägger att det även finns misstankar om diskriminering. Alli har fram till den 5 mars att överklaga beslutet. Vad som troligtvis räddar honom från en längre avstängning är dels att inlägget raderades omgående samt att händelsen skedde utanför planen.

DAGENS STATISTIK

Manchester Citys seger borta mot Real Madrid innebär att Pep Guardiola kan lägga till ännu en merit på sitt cv. Tränaren har nämligen vunnit 28 slutspelsmatcher i Champions League under sin karriär – fler än någon annan i turneringens historia.

DAGENS BESLUT

Arsenal ska redan ha bestämt sig för att behålla Pablo Mari. Det hävdar brasiliansk media som skriver att klubben har ”imponerats av försvararens framfart”. 26-åringen anlände på lån från Flamengo under januari för en summa på cirka 50 miljoner kronor. Det är nu högst troligt att köpoptionen i kontraktet aktiveras i sommar.

Foto: Shaun Botterill / Getty Images Europe

DAGENS MOTGÅNG

Chelsea ser återigen ut att tvingas klara sig utan Tammy Abraham. Anfallaren, som gjorde comeback i helgen mot Tottenham, ska ha slagit upp sin vristskada i 0–3-mötet med Bayern München. En rad tester gjordes under gårdagen för att avgöra hur pass illa skadan är denna gång.

DAGENS ÖVERKLAGAN

Manchester City har nu lämnat in sin (vad vi kan anta) matiga överklagan till CAS gällande Champions League-straffet. Härnäst kommer skiljedomstolen att gå igenom allt material, något som kan ta en längre tid. En deadline finns ännu inte vilket innebär att processen kan komma att inverka på nästa säsongs turnering som inleds i sommar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM