Victor Nilsson Lindelöf får Guldbollen 2019

Victor Nilsson Lindelöf får Aftonbladets Guldboll 2019.

Han blir andra spelare någonsin att få priset två gånger i rad.

– Jag är stolt och tacksam över att jag har fått det här priset två år i rad, säger Victor Nilsson Lindelöf.

För ett år sedan prisades Victor Nilsson Lindelöf med sin första Aftonbladets Guldboll.

I kväll fick han den igen.

– Det här betyder mycket för mig. Jag är väldigt tacksam över att stå här och ta emot priset, säger Lindelöf i TV4:s direktsändning från Cypern.

Tackar familjen

Han passade också på att tacka sina närmaste.

– Det är många man vill tacka, självklart familjen. Maja min fru och min son som betyder mest för mig. Och alla ledare och spelare här som har litat på mina kvalitéer, sa Lindelöf.

När han vann Guldbollen förra året höll han ett känslosamt tal till sin hustru Maja som då satt i publiken. Den här gången fick Victor Nilsson Lindelöf ”hålla till godo” med vännerna i landslaget, då laget är samlat för EM-kval.

– Det är klart att det är bäst att dela ett sådant här pris med de som betyder mest. Men hon är alltid med mig ändå. Det är kul att dela det med grabbarna här också, de betyder mycket för mig också men inte på samma nivå som Maja, säger han.

Västeråssonen blir därmed andra spelare någonsin, efter Zlatan Ibrahimovic, att vinna Guldbollen två år i rad.

– Jag är stolt och tacksam över att jag har fått det här priset två år i rad. Det betyder väldigt mycket för mig, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Att försvara titeln ger en extra dimension.

– Det betyder att man åter igen har gjort något bra och att folk har tyckt om det, säger han.

Andreas Granqvist sade inför Fotbollsgalan att han tycker det är dags att lägga ner Guldbollen. Vinnaren av årets upplaga däremot uppskattar utmärkelsen.

– Det betyder mycket. Man kan prata om individuella priser i lagsport, men det är samtidigt väldigt stort. Det är det största individuella priset du kan få som spelare i Sverige och man har sett det genom åren sedan man har varit liten och att själv få stå här med två stycken är ganska mäktigt, säger mittbacken.

– Det är en lagsport, men jag tycker att om man har gjort ett bra år ska man belönas för det. Jag tycker inte att det är några problem, menar han.

Starkt år bakom sig

Utmärkelsen kommer efter ett år där han bland annat stärkt sin position i Manchester Uniteds mittlås, kopplats samman med en flytt till Barcelona och varit en starkt bidragande faktor till de svenska landslagsframgångarna.

– Om man räknar kalenderåret så har det varit bra individuellt. Jag har utvecklats mycket och fått spela många matcher på en bra nivå. Så för egen del har det känts bra, säger Lindelöf.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.