Succé i klubblaget för Hedvig Lindahl – hållit nollan i sex matcher

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Hedvig Lindahl har spelat nio ligamatcher för Wolfsburg och hållit nollan i sex av dem.

Trots höstens klubbfacit tippar landslagsmålvakten inte en ny supersuccé på Fotbollsgalan.

– Jag tror inte att jag vinner Diamantbollen då jag hade väldigt lite speltid våren 2018 , säger hon.

Det har varit ett omtumlande, men också fantastiskt år för Hedvig Lindahl.

Motgångar i Chelsea i våras, när hon inte fick mycket speltid, ersattes av succé i sommarens VM och en drömstart på hösten i nya klubblaget Wolfsburg.

Under söndagen slog det tyska topplaget, med Hedvig Lindahl i mål, Freiburg med hela 8-0. Det var den svenska landslagsmålvaktens sjätte nolla i höst.

– I många fall har vi varit överlägsna, chanserna som uppstått har kommit vid omställningar förutom mot Hoffenheim, Potsdam, Essen och till viss del Frankfurt. Dagens lag Freiburg brukar bjuda på riktigt tuffa matcher så alla var riktigt stolta över att vi lyckades göra så många mål, kommenterar Hedvig Lindahl för Sportbladet.

Foto: GETTY IMAGES / BILDBYRÅN
Hedvig Lindahl.

Hon är tacksam över att att spela i en omgivning med så starkt prestationsklimat som VfL Wolfsburg erbjuder.

– Arbetsmoralen är väldigt hög och tjejerna är ödmjuka inför varandra och uppgiften. Vi har bra förutsättningar för att spela bra fotboll. Förra säsongen 2018/2019 spelade jag också bra och släppte in få mål i de matcher jag spelade. Kan ha fel men jag tror att jag bara släppte in ett mål per match förutom i två matcher mot City och i min sista match, mot Reading, säger hon.

Hedvig Lindahl är nominerad till priset som Årets målvakt på Fotbollsgalan. Det är också landslagets andra- och tredjekeeper Zeicra Musovic och Jennifer Falk.

Med tanke på VM har 36-åringen förstås stor chans att vinna det priset.

”Stolt att vara nominerad”

En ny Diamantboll, Hedvig Lindahl har två från 2015 och 2016, tror hon dock inte det blir:

– Jag är stolt över att vara nominerad igen. Jag tror inte jag vinner Diamantbollen då jag hade väldigt lite speltid våren 2018, men känner mig stolt över de matcher jag faktiskt spelade och framförallt att jag kunde hitta en hög nivå i VM trots våren, säger hon.

Galan ligger precis efter, den 11 november, landslagets vänskapsmatch i USA och sommarens bronsgäng kommer att hyllas.

– Jag ser fram emot galan som jag tycker håller en väldigt bra nivå vad gäller jämlikhet nuförtiden. Sverige är ett föregångsland på det sättet nu. På det sätt vi benämner våra priser och nu ger synlighet till både dam och herr på ett bra sätt, påpekar Lindahl.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM