”Ronaldo har det – precis som Zlatan”

Tränaren om Ibra: ”Han blev förbannad”

avAndreas Käck

Max Allegri har tränat många stora spelare.

Två av dem sticker ut, tycker han.

– Cristiano Ronaldo och Zlatan Ibrahimovic. De har en speciell mentalitet. De är väldigt lika på så vis, säger han.

Det är i samband med lanseringen av sin egen bok ”E Molto Semplice” – ”Det är väldigt enkelt” som Juventus-tränaren uttrycker sin beundran för Cristiano Ronaldos mentalitet.

– Han har vunnit allt som går att vinna och han är 34 år gammal. Egentligen borde det inte finnas något driv kvar, men Ronaldo är dödlig på det sättet. Han hittar nya utmaningar hela tiden.

– I lördags morse hade vi en internmatch på träningen. Alla ser det som en rolig grej, men Ronaldo har bara kul om han vinner matchen, säger Allegri enligt italienska medier.

”Blev förbannad”

Bara Zlatan Ibrahimovic är på samma nivå, menar Allegri.

– Zlatan är likadan. Han och Ronaldo är väldigt lika på så vis. Jag hade Zlatan i Milan och jag minns att han blev förbannad varje dag när någon slog en felpass. Jag sa åt honom: ”Ibra, alla har inte samma talang som du. I så fall hade det varit enkelt för mig”. Någonstans måste man vara ödmjuk gentemot andra, säger Allergi.

Foto: TT
Zlatan och Allegri.

”Där är Ronaldo bättre”

Där är Ronaldo ett föredöme, tycker Allegri.

– Jag skulle säga att Ronaldo är bättre än Zlatan på det. Ronaldo är också galet bra, bättre än alla andra, men han ser ändå till att hjälpa de som är lite sämre.


Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)

ARTIKELN HANDLAR OM