”Nilsson Lindelöf får ny roll i United”

FOTBOLL

Lyckad tävlingsdebut för Manchester United.

Nu kan Victor Nilsson Lindelöf, 23, få en ny roll i laget – på mittfältet.

– Där har Victor mest kvalité av alla våra backar, säger tränaren José Mourinho enligt Manchester Evening News.

Foto: TT

Efter att ha varit petad i över en månad i Manchester United fick Victor Nilsson Lindelöf, 23, tävlingsdebutera i 3–0-segern hemma mot Basel på tisdagen.

Svensken gjorde bra ifrån sig, hade högst passningssäkerhet av alla och hyllades på flera håll efter matchen.

– Han har rätt mentalitet. Han visste att han skulle få chansen i dag och var redo. Han skötte sig bra där bak, han hade kontroll på matchen, sa lagkamraten Jesse Lingard.

”Var taggad”

– Jag var taggad. Att få spela sin första officiella match här på Old Trafford är något jag har längtat efter, sa Nilsson Lindelöf själv.

Trots svenskens insats uppges José Mourinho peta mittbacken i Premier League-matchen mot Everton på söndag och i stället ge honom chansen på nytt i ligacupmötet med Burton Albion nästa onsdag.

Samtidigt menar Mourinho att Lindelöf kan få en ny roll i United.

På mittfältet.

”Kommer spela på mittfältet”

– Victor är förmodligen den av alla våra backar som har mest kvalité när det handlar om att attackera ytan på mittfältet, så ja, han kommer att spela i Premier League, säger Mourinho enligt Manchester Evening News.

– Premier League håller på att förändras och jag tror vi behöver försvarare som kan spela, som kan komma upp i mittfältet, ta med sig bollen, passa, för det håller på att bli väldigt defensivt och vi kommer att möta många lag med fem spelare i backlinjen och två och tre framför dem, fortsätter han.

Redan för en månad sedan, innan ligapremiären, hintade Mourinho om att flytta på den svenske mittbacken.

– Victor kan spela både högerback och central mittfältare. Vi har en mittback som kan spela på flera olika positioner, vilket är viktigt, sa portugisen.

ARTIKELN HANDLAR OM