Waregem överens med Blåvitt om Ankersen

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
FOTBOLL

GÖTEBORG. Topplaget Zulte Waregem och IFK Göteborg är, enligt belgiska uppgifter, överens om en övergångssumma för Jakob Ankersen, 26.

Blåvitt får drygt två miljoner kronor för mittfältaren vars kontrakt går ut till hösten.

Sportbladet och Het Nieuwsblad kunde i fredags avslöja att flera belgiska klubbar var på jakt efter IFK Göteborgs danske yttermittfältare.

Nu avslöjar den belgiska tidningen i måndagens upplaga att tabelltrean Zulte Waregem och IFK Göteborg har kommit överens om en övergångssumma för 26-åringen.

Två miljoner kronor

Enligt uppgifterna får Blåvitt cirka två miljoner kronor plus olika klausuler vid vidareförsäljning och antal spelade matcher som kan ge ytterligare betalt för dansken.

Transferpriset är relativt lågt, men Ankersens kontrakt löper också ut till hösten.

Enligt Sportbladets källor kom det belgiska laget tillbaka med ett nytt bud till IFK Göteborg sedan det blivit problem med Zulte Waregems tilltänkta värvning av Trencins nigerianske yttermittfältare Aliko Bala, 19.

Ankersen sa till Sportbladet i fredags:

– Det finns inga konkreta bud än som jag förstått det från min agent. Om det blir mer aktuellt får jag fundera på det närmare.

Kontrakt i 3,5 år

Enligt Het Nieuwsblad har det nu blivit konkret.

Det återstår dock för Zulte Waregem att komma överens med Jakob Ankersen själv om det personliga avtalet. Klubben, som redan har danskarna Henrik Dalsgaard, Brian Hämäläinen och Lukas Lerager i truppen, erbjuder Ankersen ett avtal över 3,5 år.

Sportbladet har sökt Jakob Ankersen och IFK Göteborgs sportchef Mats Gren för en kommentar.