Svenske målvakten blir galen efter domarens miss

FOTBOLL

Målvakten Patrik Carlgren släppte in tre mål mot Midtjylland.

Det tredje målet var märkligt – och borde aldrig ha godkänts.

Patrik Carlgren fick en jobbig start på sin sejour i Nordsjälland - han satt på bänken i flera månader. Men skadebekymmer för Alex Runarsson gjorde att den före detta AIK-spelaren fick chansen.

Bollen var över linjen

På lördagen gjorde han sin fjärde raka match från start. Det slutade med en 2–3-förlust mot Midtjylland, som hade Johan Dahlin mellan stolparna.

Carlgren och Nordsjälland fick dock ett felaktigt mål emot sig. I den 73:e minuten gjorde André Römer 3–0 efter att Gustav Mendonca Wikheim tagit sig runt på kanten.

Carlgren vrålar rakt ut

De flesta spelarna - och besökarna - kunde dock se att bollen var över kortlinjen när Mendonca Wikheim tog sig in från vänsterkanten. Spelarna i Nordsjälland slutade spela, Carlgren trodde nog att han skulle få bollen så att han kunde sätta igång spelet med en inspark.

Men i stället gjorde Römer mål, och det blev vilda protester från Nordsjälland. Carlgren reagerar rejält och bara vrålar rakt ut.

– Naturligtivs går det inte att förstå varför domaren väljer att godkänna det målet. Bollen är ju en halv meter över linjen. Alla kan se det, och linjedomaren har ett jobb. Det är ett mysterium att ett sådant mål kan godkännas, säger Nordsjällands Anders Maxsö till klubbens hemsida.

Huvuddomaren såg aldrig om bollen var över linjen

Domaren Mads-Kristoffer Kristoffersen var lågmäld efteråt, och erkände att han själv aldrig såg om bollen var över linjen eller inte.

– Det är beklagligt, det är tröttsamt. Det är aldrig roligt när vi går in och avgör en match, säger han till Ekstra Bladet.

– Från min position kan jag inte bedöma om bollen var över. Jag väntade därför in domaren och lyssnade på honom. Han säger att bollen är i spel och därför kör vi vidare.

Nordsjälland gjorde två mål, men förlorade med 2–3.

– Det var stor irritation efter målet, det blev en slags raserifotboll. Vi var nära att komma ikapp i slutskedet, säger Maxsö.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM