Maximal säkerhet inför CL-finalen

Foto: BEN STANSALL / AFP
FOTBOLL

2 000 poliser är involverade i det som kallas den största säkerhetsoperationen någonsin kring ett sportevenemang i Storbritannien.

Dessutom så spelas Champions League-finalen för första gången någonsin under stängt tak – för att utesluta drönarattacker.

”Arenan är som en tungt beväpnad flygplats”, skriver VG.

Enligt norska VG så var säkerhetskontrollerna under Europa League-finalen i Stockholm inte särskilt... förtroendeingivande.

Närmare 47 000 personer besökte Nationalarenan – men varken väskor eller påsar ska ha kontrollerats.

I Cardiff, där Champions League-finalen spelas i kväll, är läget annorlunda.

”En tungt beväpnad flygplats”

Enligt VG så lyder nästan undantagstillstånd i den walesiska huvudstaden.

Samtliga väskor kontrolleras om man vill ta sig inåt mot de mest centrala delarna av Cardiff. Mängder av vägar är avstängda samtidigt som det hela tiden flyger kontrollerande helikoptrar i luften.

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT / NTB Scanpix
Foto: Eddie Keogh / X01095
Foto: John Sibley / X01095

Terrornivån i landet – bland annat efter bombningarna mot Borussia Dortmunds spelarbuss och mot Ariana Grandes spelning i Manchester – är höjd till maximal och VG beskriver arenan, Principality Stadium, som ”en tungt beväpnad flygplats”

Spelas med stängt tak

Det rör sig om den största säkerhetsoperationen någonsin under ett sportevenemang i Storbritannien. Över 2 000 poliser kommer på något sätt att involveras i staden under lördagen.

Dessutom kommer en Champions League-final för första gången någonsin att spelas under stängt tak – för att helt utesluta drönarattack.

– Polisen tar alla möjligheter i beräkningarna. Säkerheten är alltid vår högsta prioritet när det kommer till alla våra evenemang, har Wales försteminister Carwyn Jones tidigare sagt.

Finalen mellan Juventus och Real Madrid startar 20:45.

1 av 4 | Foto: Eddie Keogh
ARTIKELN HANDLAR OM