Skandal i superettan – knallskott mot spelare

Av: Erik Karlsson, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: CMORE

Superettan-mötet mellan Syrianska och Dalkurd avbröts efter en publikskandal.

En person i hemmaklacken kastade in ett knallskott mot Dalkurd-forwarden Richard Yarsuvat som förts till sjukhus och även en ordningsvakt skadads i samband med oroligheterna.

– Jag vill porta de här personerna på livstid, säger Syrianskas ordförande Fikri Halef.

Dalkurd ledde bortamötet mot Syrianska med 3–1 i när matchen avbröts i 65:e minuten.

Det var bortalaget som hade ett inkast i höjd med Syrianskas klack när en supporter kastade in ett knallskott som landade bara någon meter från Dalkurds spelare Richard Yarsuvat som tvingades kasta sig mot marken.

”En katastrof för fotbollen”

Domaren avbröt matchen omgående och spelarna lämnade planen samtidigt som oroligheterna fortsatte på ståplatsläktaren där bland annat en ordningsvakt blev attackerad av publiken och tvingades kasta sig in på planen för att undkomma.

Efter den incidenten tömdes läktaren under överinseende av polis.

– Det är en katastrof för fotbollen, det är bara idioter som förstör något fint, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil och fortsätter:

– Det har varit hotfullt från minut ett. Det har skrikits skit. Det gäller Syrianska-klacken. Vår klack bojkottade matchen. Vi hade bara 50 tysta personer bakom ett mål, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil.

”Vill spela färdigt”

Efter ett möte mellan matchdelegaten, polisen och klubbarna togs beslutet att matchen inte spelas färdigt i dag.

– En spelare i Dalkurd har skadat hörseln och förts till sjukhus och domarna känner sig skärrade och osäkra så vi har beslutat att avbryta matchen för idag. Disciplinnämnden får ta ett beslut hur vi ska göra för att fortsätta matchen, säger matchdelegaten Lars Wilhelmsson i TV4 Sport.

Syrianskas ordförande Fikri Halef är bedrövad när Sportbladet når honom.

– Det är väldigt, väldigt tråkigt. Om jag vore polisen eller vi hade sådana lagar så hade jag portat de här personerna på livstid. Det är inte alls roligt.

”Var väldigt aggressivt”

Det har varit oroligt tidigare vid de här mötena, hur hade ni förberett med säkerheten?

– Vi hade mer säkerhet än någonsin, massor med polis och ordningsvakter. Det kunde inte varit bättre. Alla visiteras men det går att kasta in över ett stängsel, det spelar ingen roll om vi har tusen poliser, säger Fikri Halef.

Syrianskas tränare Sharbel Tuoma var och försökte tala med fansen.

– Jag och min lagkapten Mattias Mete försökte lugna ner dem, förklara saker och ting. Men det var tvärstopp från deras håll och väldigt aggressivt, säger han i TV4 Sport.

Enligt polisens talesperson, Tove Hägg, har inga gripanden gjorts.

– Vad jag vet i nuläget är ingen gripen, men vi är på plats.

Har du någon uppgift om skadade på platsen?

– Nej det finns inga sådan uppgifter.

Se händelsen här! (extern länk)

Publicerad: