Fina gesten när Åbro lämnar AIK

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Åbro lämnar AIK efter säsongen 2017.

Nu upplåter man sin sponsorplats på matchtröjan åt välgörande ändamål.

För att hedra minnet av Ivan Turina kommer Hjärt-Lungfonden att få platsen.

Direkt efter Upptaktsträffens slut meddelade AIK, väldigt oväntat, att man kallar till presskonferens.

Då tog spekulationerna fart direkt.

På forum och sociala medier gick tangenterna varma och en hel del supportrar trodde – eller snarare hoppades på – att ett nyförvärv skulle presenteras.

Storsponsorn lämnar

Men icke.

Väl på presskonferensen kom beskedet att någon i stället lämnar AIK.

Nämligen Åbro, storsponsorn som haft klubbens rygg i 23 år.

Åbros vd, Henrik Dunge, närvarade inte på presskonferensen men hälsade i ett uttalande att man nu gör sin sista säsong som huvudsponsor till AIK och att man vill avsluta samarbetet med en fin gest.

Hyllning till Turina

Åbro upplåter nu sin plats på AIK:s matchtröja åt ”välgörande ändamål” de 20 inledande omgångarna av allsvenskan 2017 och AIK har valt att låta Hjärt-Lungfonden synas på exponeringsytorna.

– Vi ser fram mot att förvalta det förtroendet och samla in så mycket pengar som möjligt till forskningen, säger Mikael Ahlerup, vd för AIK Fotboll.

Gesten görs också för att hedra minnet av målvakten Ivan Turina, som avled den 2 maj 2013 efter att hans hjärta stannat.

– Jag har samlat på mig en hel del minnen under de här åren men något som påverkade mig djupt och som jag fortfarande känner tyngden av många år senare är förlusten av Ivan Turina, säger Åbros vd Henrik Dunge till AIK:s hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM