"Pinsamt att United hålls gisslan av Ibra”

Foto: GETTY IMAGES
ESPN-experten Marg Ogden tycker att United behöver föryngras. "United behöver nytt, ungt blod och deras prioritet borde vara att värva en anfallare som är 25, snarare än att förlänga med en som är 35.”
FOTBOLL

Stanna eller inte stanna i Manchester United?

Zlatan Ibrahimovic har ännu inte förlängt sitt kontrakt – trots önskemål från klubben.

"Det är pinsamt för en klubb av Uniteds kaliber att hållas gisslan av en 35-åring", skriver ESPN-experten Mark Ogden i en krönika.

Att Zlatan Ibrahimovic gjort succé sedan han anlände till Manchester United i somras är inget nytt. 27 mål på 42 matcher har det blivit hittills för 35-åringen, som bland annat avgjorde ligacupfinalen mot Southampton i februari med två mål.

Tränaren José Mourinho har flera gånger uttryckt sin önskan om att få behålla anfallaren, vars kontrakt går ut i sommar, men än så länge utan resultat.

Nu får United en rejäl känga.

”Gör United en tjänst”

Mark Ogden, expert hos amerikanska ESPN, skriver i en krönika att det är "pinsamt för en klubb av Uniteds kaliber att hållas gisslan av en 35-åring".

"Zlatan kanske till och med gör United en stor tjänst genom att inte förlänga sitt kontrakt. För en klubb som United, som är en av de största och rikaste inom fotbollen är det pinsamt att tvingas vänta på en spelare som snart fyller 36", skriver Ogden, som samtidigt är tydlig med att svensken är en av de bästa spelarna i United.

Ogden pekar på att laget behöver föryngras.

”Om han stannar”

"United behöver nytt, ungt blod och deras prioritet borde vara att värva en anfallare som är 25, snarare än att förlänga med en som är 35. Spelare som Antoine Griezmann och Robert Lewandowski borde vara i fokus att värvas. Ibrahimovic borde snarare vara en komplementspelare till någon av dessa, om han skulle välja att stanna."

ARTIKELN HANDLAR OM