Spelstopp: Här är de sista 5 tipsen

FOTBOLL

Ikväll kickar Champions League-slutspelet igång.

Fram till avspark har du fortfarande möjlighet att registrera dig för Sportbladets CHAMPIONS MANAGER slutspel 2017.

Här får du de sista fem tipsen för att bli den bästa managern.

PREMIUM: HÄR SKAPAR DU DITT LAG I CHAMPIONS MANAGER

Tänk på motståndet

Ja, det är viktigt att verkligen ta en titt på vem som möter vem i matcherna. Det kanske inte är det smartaste valet att ställa Napolis målvakt ’Pepe’ Reina i mål när du vet att Real Madrid står på andra sidan planhalvan.

Det är helt onödigt att satsa på till exempel Leicester som har noll i form. Visst kan Jamie Vardy göra mål, men laget är helt under isen med Ranieri vid rodret. Dessutom börjar Sevilla hemma – vilket kommer underlätta för spanjorerna.

Lagen som ger poäng: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Monaco.

Lagen som inte ger poäng: Napoli, Leicester, Leverkusen.


Foto: Kerstin Joensson / TT / NTB Scanpix
Douglas Costa, Bayern München.

Spelaren som garanterar poäng

Gonzalo Higuain kommer göra mål, men 7,5 miljoner för anfallaren är inga pengar jag hade lagt. Jag väljer Douglas Costa i Bayern München istället. Han kanske inte gör mycket mål, men han ligger ofta bakom målen som görs. När det väl gäller är Costa en viktig pjäs i Münchens offensiv. Statistiken kanske talar emot – men till värdet 5 miljoner, kommer brasilianaren att prestera. Underskattad men jag tror på Costa.

Spelarna som garanterar poäng: Pierre-Emerick Aubameyang (8 miljoner), Antoine Griezmann (7,5 miljoner), Arjen Robben (6,5 miljoner), Robert Lewandowski (8,5 miljoner).


Bli inte lurad

Bli inte pengakåt. Hitta en mix mellan dyrt och billigt och lita inte på alla toppspelare ska leverera. Det är slutspel och allt kan hända. Det gäller att hitta guldkornen, spelare med form och spelare som tidigare har erfarenheter från att spela Champions League på den här nivån.

Det kanske inte heller är bra tömma bankkontot direkt utan spara till längre fram i turneringen. Välj spelare som kan hänga med långt i in slutspelet.

Exempel på sådana spelare: Gianluigi Buffon (5 miljoner), Samuel Umtiti (4 miljoner), Casemiro (3 miljoner) och Kevin Volland (4 miljoner).


Foto: Shizuo Kambayashi / TT / NTB Scanpix
Luka Modric till vänster, Real Madrid.

Billigaste spelaren

Det är nog ett skämt att Luka Modric bara kostar 4,5 miljoner. Real Madrid-mittfältaren balanserar inte bara laget, slår de fina passningarna eller räddar laget ur trånga situationer, utan han har ett bra skott, kan göra mål och poäng från Modric räknar jag med. Kroaten visade i EM att han kan få till avslut som gör Youtube till en fantastisk plats. I mitt lag är han given. Real-kompisen Casemiro är också prisvärd till 3 miljoner med tanke på hans fina form.

Fler exempel på billiga spelare: Samir Nasri (3 miljoner), Andrea Barzagli (3 miljoner), Leroy Sane (3 miljoner), Julian Draxler (3,5 miljoner).


Läs reglerna

Det låter kanske löjligt – men läs alltid reglerna. Vilket spel du än spelar är det viktigt att vara påläst. Inte bara statistik och spelarnas form utan också hur reglerna fungerar i själva spelet som du spelar. Det går att dra stor nytta från regler och hitta knep som du likaväl kan gå miste om när man inte läser den finstilta.

Exempel: ”Pengar som du inte använder för att köpa spelare sparas i banken och kan användas till senare köp”.


Foto: Gunnar Lundmark / SvD / TT / svd

Sportbladets elva (3–4–3): Keylor Navas (Real Madrid – Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Hector Bellerin (Arsenal) – Koke (Atletico Madrid), Arturo Vidal (Bayern München), Luka Modric (Real Madrid), Aaron Ramsey (Arsenal) – Douglas Costa (Bayern München), Marco Reus (Borussia Dortmund), Oliver Giroud (Arsenal).

PREMIUM: HÄR SKAPAR DU DITT LAG I CHAMPIONS MANAGER

ARTIKELN HANDLAR OM