”Jag tycker att jag ska ha sista ordet”

Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Andersson och Melkemichel.
FOTBOLL

Lyrisk över att ha fått chansen i Djurgården.

Men Özcan Melkemichel är inte helt nöjd med arbetsfördelningen.

– Jag vill ha mer inflytande, säger han i Olof Lundhs podcast.

– Özcan är tränare, jag är sportchef. Våra roller är tydliga, säger Bosse Andersson.

Den 1 december presenterade Djurgården Özcan Melkemichel som ny huvudtränare.

I Olof Lundhs podcast talar 49-åringen ut om sin första tid i klubben.

Till att börja med uttrycker han tacksamhet över att ha fått chansen.

– Jag såg möjligheten att komma till en stor klubb, en klubb som tror på mig. Det är därför jag är här. Djurgården har sett vad jag har gjort och det är jag evigt tacksam för. Nu är det upp till mig att bevisa, säger Melkemichel.

Men att kliva in i Djurgården är en stor omställning från Syrianska och AFC United, där han tidigare varit verksam och där han haft ett stort inflytande – på alla nivåer, inte minst vad gäller värvningar.

– Tillvägagångssättet, när man diskuterar spelartruppen, är mer komplicerad här än vad det har varit i mina tidigare klubbar. Där var det färre människor inblandade. Jag känner så här: Jag skulle vilja vara mer involverad i spelarna som kommer hit, säger han.

”Har ett bra kontaktnät”

I podden säger Özcan att han och sportchef Bosse Andersson ”för diskussioner”.

– Men jag skulle vilja använda det kontaktnät som jag har haft. Det är ett väldigt bra kontaktnät. Men sen har Bosse sitt (kontaktnät). Vi kommer att hitta varandra någonstans, men det känns som att man skulle vilja vara mer involverad. Jag skulle vilja ha mer att säga till om.

Lundh: Har du haft det tidigare?

– Ja, tillsammans med sportchefen. Men det sista ordet har alltid varit mitt. Och det är ganska naturligt. Som tränare ska det vara så, i mitt tycke ska det vara så. För det är du som tränare som, utifrån din spelidé och spelfilosofi, vill ta in spelare med de egenskaper som passar in. Där känner jag att vi fortfarande har lite att diskutera.

Lundh: Vem har sista ordet i Djurgården?

– Just nu är det Bosse.

Lundh: Hur upplever du det?

– Jag får acceptera det i år. Men nästa år vill jag vara mer engagerad.

”Tydliga roller”

När Sportbladet ringer upp Bosse Anderssson bekräftar han att Özcan Melkemichel har en stark vilja och att han gärna vill vara mer engagerad i exempelvis värvningar.

– Och jag har egentligen inga synpunkter på det. Jag kan köpa det han säger, men vi har våra roller. Özcan är tränare, han ska driva träningarna och jobba stenhårt för att vinna fotbollsmatcher. Jag är sportchef och ska driva klubben på lång sikt utifrån förutsättningarna. Det kanske är lite annorlunda mot vad Özcan är van med sedan tidigare, men vi har haft ett bra snack. Det handlar om dynamik och det finns fortfarande saker att diskutera, men vi har ett gott samarbete och våra roller är tydliga. Både jag och Özcan jobbar stenhårt för att Djurgården ska vara så bra som möjligt, säger Bosse Andersson.