”Argument för att han är den bästa värvningen”

Foto: JAMES MARSH / DPPI Agence De Presse
Martin Olsson.

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Martin Olssons flytt till Swansea har blivit en jackpot.

Han lovordas rejält av experter.

– Jag tycker att det finns ett argument för att han är den bästa värvningen under januarifönstret, säger Jim Campbell i den podcasten The Football Ramble.

I mitten av januari avslöjade Sportbladet att Martin Olsson var klar för Swansea. Några dagar senare bekräftades övergången.

Olsson debuterade på bortaplan mot Liverpool, en match som Swansea vann med 3–2. Innan segern mot Liverpool var Swansea jumbo i Premier League.

”Är den bästa värvningen”

Det har blivit fyra vinster och två nederlag för Olsson under sin tid i Swansea. Laget har förlorat bortamatcher mot Manchester City och Chelsea. Swansea är på 16:e plats, med fem poäng ner till Middlesbrough under nedflyttningsstrecket.

ESPN har kallat Olsson för vinterns bästa värvning när de hade honom i Premier League-elvan. Vänsterbacken hyllas även rejält i podcasten The Football Ramble.

– Jag tycker att det finns ett argument för att han är den bästa värvningen under januarifönstret sett till vad han har betytt för laget, säger Jim Campbell i den podcasten.

Vackert mål i helgen

Martin Olsson gjorde ett vackert mål mot Burnley. Landslagsspelaren sköt vackert in bollen till 2–2 i matchen. Det blev till slut 3–2 till Swansea.

– Jag tycker att han är bra, han är bättre än vad hans nedflyttningsstatistik säger. Målet han gjorde i helgen var riktigt vackert, säger Luke Moore.

ARTIKELN HANDLAR OM