Veteraner tvekar om fortsättning

FOTBOLL

DOETINCHEM. Flera svenska spelare är en bit över 30 år.

Nu tvekar några på en fortsättning i landslaget.

– Motivationen måste vara där till 110 procent och det vet jag inte om den kommer vara, säger Lotta Schelin.

Hedvig Lindahl, Lotta Schelin, Caroline Seger och Nilla Fischer är mellan 32 och 34 år och äldst i det svenska landslaget.

Efter det tunga uttåget mot Holland i EM tvekar nu i alla fall två kring en fortsättning.

VM långt borta

Lotta Schelin har ett år kvar på sitt kontrakt med Rosengård och tycker att VM 2019 känns långt borta.

– Jag är inte purung längre… Jag vet att man måste ha 110 procents motivation för att fortsätta. Jag känner att jag fortfarande håller en bra nivå, så det är inte det. Man motivationen måste vara där, och det vet jag inte om den kommer att vara.

Om två månader drar VM-kvalet igång, och om nye förbundskaptenen Peter Gerhardsson ringer vet hon inte vad hon ska svara.

– Jag får verkligen se, och känna mig för hur det ser ut och va man vill. Man ska ju kvala sig till VM också och jag ingen aning om det känns bra nog motivationsmässigt, säger hon.

Seger tvekar också

Även Caroline Seger är något tveksam till svaret på ett eventuellt samtal från Gerhardsson. 

– Jag vet inte….

– Jag tycker det är kul och fortfarande värt att satsa på, men jag har svårt att här och nu säga någonting. Det är inte så att man blir yngre, säger Seger. 

Klart med Lindahl

Hedvig Lindahl är äldst i laget med sina 34 år men kommer fortsätta sin satsning i Chelsea. Hon ser därför inga problem att fortsätta i Blågult.

– Det blir lite grann upp till nästa  förbundskapten om de ser ett värde i att behålla mig och ser att jag tillför något i laget. I så fall är jag givetsvis intresserad att prata med dem om vad det innebär och hur de ser på mig. Jag kommer spela fotboll i Chelsea och det är absolut en bra miljö för mig att utvecklas och hålla mig på den högsta nivå jag kan vara på.

Nilla Fischer, 32, var besviken efter förlusten mot Holland och tycker inte att det är rätt tillfälle att ta ett beslut om framtiden i landslaget.

– Det är ett beslut som inte kommer att tas i dag, det är nog bara dumt. Jag har sagt tidigare att jag kör så länge jag kan och så länge allt funkar, säger mittbacken.