IFK Göteborg

Drömdebut när Blåvitt krossade ”Peking”

Av: 

Henrik Lundgren

FOTBOLL

GÖTEBORG. Tidernas debut.

Vajebah Sakor, 21, gjorde mål efter åtta sekunder på planen.

– Fantastiskt. Speciellt att få göra det på hemmaplan, inför våra fans. Det var bara att skjuta, allt kan ju hända, säger Blåvitts nyförvärv efter 4–1-segern mot IFK Norrköping.

Sex av sju hemmamatcher har slutat oavgjort, senast tappade IFK Göteborg 2-0 till 2-2 på övertid mot Örebro. Dessutom har nyckelspelare lämnat, tränaren sparkats, ordföranden hamnat i krig med supportrarna och ekonomin varit körd i botten.

Så jo, IFK Göteborg behövde en framgång. Och fick en rejäl sådan. Nyförvärvet, inlånad från Juventus, Vajebah Sakor, fick hoppa in i samband med en hörna. Åtta sekunder senare damp bollen ner framför honom och han drog till på volley. I mål.

– Vad jag tänkte? Nej, det var bara att skjuta. Det var 16 meter till mål, och jag litar på min vänsterfot. Men jag hann inte sikta, jag bara hoppades på det bästa, säger han.

”Ett hyfsat inhopp”

Målet kom precis i rätt tid för Göteborg, vars 2-1-ledning såg skör ut med ett Norrköping som pressade på.

– I dag får vi med oss allt det där som vi haft emot oss tidigare i år. Det är ju ett hyfsat inhopp han gör, vår käre norrman, säger Tobias Hysén.

Till slut vann IFK Göteborg med 4-1, efter att också August Erlingmark fått göra sitt första mål i allsvenskan. Precis vad Blåvitt behöver enligt Hysén.

– Ska man titta på det så är det enormt starkt av oss att komma tillbaka efter det som hände i förra veckan (2-2 mot Örebro), och även att vi ligger under med 0-1 mot Norrköping. Spelet stämmer inte riktigt, men vi tar det här bara. Det fick se ut hur fan det ville, det var så skönt att vinna bara.

”Helt störd”

Efter den senaste kvitteringen mot Örebro var August Erlingmark så förbannad på domaren Kaspar Sjöberg att han fysiskt fick motas bort av medspelarna. I kväll var han betydligt gladare. Målet var hans första i allsvenskan, och han firade genom att glida på knäna ut mot supporterkurvan.

– Jag var helt slut egentligen, men den boosten jag fick… Helt störd. Jättehäftigt. Jag har alltid drömt om att glida ut på knä där, jag har suttit där uppe på läktaren så länge, gjort det i 15 år. Där har jag alla polarna också, så det var klart att jag skulle glida just dit på knäna. Jag såg dem där uppe där de stod och jublade. Det var svårt att hålla igen glädjen då, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg

IFK Norrköping

Kalle Holmberg

Jörgen Lennartsson

David Mitov Nilsson

Allsvenskan i fotboll