England vann VM efter drama

1 av 4 | Foto: TT
FOTBOLL

Venezuela fick, efter videogranskning, chansen att ta U20-VM-finalen till förlängning.

Men målvakten Frederick Woodman klev fram och blev hjälte när England tog sin första VM-titel i fotboll sedan 1966.

– Det här är belöningen för otroligt hårt arbete och otroliga uppoffringar, säger förbundskapten Paul Simpson.

England må vara fotbollens hemland i många historieskrivningar. Men väl i mästerskap har britterna haft det tufft sedan det historiska guldet på hemmaplan 1966.

När U20-laget tog sig till VM-final i VM mot Venezuela var det första gången britterna tog sig så långt i ett globalt mästerskap sedan just 1966.

Och de ”unga lejonen” tog vara på chansen. I Suwon, Sydkorea, var det Evertons forward Dominic Calvert-Lewin som öppnade målskyttet i den 35:e minuten genom att slå in sin egen retur.

Penaranda missade

Ett mål som skulle visa sig bli matchens enda.

Men skrällen Venezuela saknade inte chanser. Den allra tydligaste fick Adalberto Penaranda från straffpunkten i den 74:e minuten.

Venezuela fick straffen efter att nya videogranskningstekniken använts. Men Penaranda slog en blek elvametare mitt i målet som Frederick Woodman räddade.

Efter segern var förbundskapten Paul Simpson givetvis stolt. Men vad det kan betyda på seniornivå i England hade han svårt att svara på.

– Jag vet ärligt talat inte vad det betyder för engelsk fotboll. Men för U20-laget här betyder det allt. Det är det här vi jobbat så hårt för, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll