Sportbladets profilers lag i nya CL-manager 2021/22

På tisdag klockan 18.45 drar en ny Champions League-säsong igång – och samtidigt Sportbladets managertävling Champions Manager.

Här tipsar Sportbladets profiler om spelarna du inte får missa att ta ut i ditt drömlag.

Ta ut ditt lag här i Champions Manager 2021-2022

Makoto Asaharas lag.
Makoto Asaharas lag.

Makoto Asahara om sitt lag:

Kommentar:

Borussia Dortmund har fått en på pappret väldigt gynnsam gruppspelslottning. Erling Braut Haaland är en oerhört målfarlig och bra anfallare. Och ärligt talat, han känns helt omöjlig att inte ha med. Även om det är ett lika unikt val som att välja ta upp ett paraply när det regnar sett till hur många som valt honom...

Förutom Haaland (med bindel på arm) blev det en salig mix av lite chansningar och på förhand stabila pjäser. Chelseaförsvaret känns ofantligt ramstarkt och lär bidra med några nollor. Både Marcos Acuna och Raphael Guerreiro är offensiva ”försvarare” i bra lag. Paul Pogba har visat strålande form och United har en ganska överkomlig grupp. Casemiro har en underskattad offensiv uppsida och poänggörarpoletten verkar faktiskt ha trillat ner hos underbarnet Vinicius. På tal om underbarn så lär Jamal Musiala få fortsatt mycket förtroende i FC Bayern. Jag tror varken på Sporting eller Besiktas som lag, men däremot tror jag på både Pedro Porro och Alex Teixeira (hur kan han bara kosta två miljoner?) i brist på andra billiga alternativ.

Hugo Månssons lag.
Hugo Månssons lag.

Hugo Månsson om sitt lag:

Kommentar:

Så hur tänkte jag här då? Endast tre absoluta världsspelare i form av Erling Braut Haaland, Paul Pogba samt Manuel Neuer? Ja, och dessa kommer att leverera toppinsatser och poäng i tävlingen.

Jag tänkte som så att jag fokuserar på ojämna grupper där det finns en given förhandsfavoriter. Därav spelare från Dortmund, Manchester United, Bayern, Sevilla och Ajax kryddat med Yazici från Lille samt Tsimikas från Liverpool.

Min försvarstrea, ledda av den tyske målvaktsgeneralen Manuel Neuer, kommer att leka hem poäng. Både mexikanen Edson Alvarez i Ajax och Marcos Acuna i Sevilla utgår egentligen från en högre utgångsposition än försvarare och är därmed stora fynd.

Mittfältet är offensivt balanserat och jag kommer att bli mycket förvånad om inte min mittfältsfyra övertrumfar mina kollegors när vi summerar tävlingen.

Egentligen ville jag ha Barcelonas superdansk Martin Braithwaite längst framme – som en målgarant. Men han är osäker för spel och därav får Ajax brasilianske anfallare Antony fylla den rollen. Det kommer han att göra med bravur!

Frida Fagerlunds lag.
Frida Fagerlunds lag.

Frida Fagerlund om sitt lag:

Kommentar: Jag säger som Glenn Hysén: Budgeten är alldeles för liten. Försökte slänga ihop en elva baserat på lag som har god chans att gå vidare, poängstarka spelare samt några favoriter.

Chalobah är en chansning men tänker att det är troligt att han ges mycket speltid. Lagkamraten Romelu Lukaku är enda ”riktiga” nian i Chelsea och har sett fin ut så här långt. Paul Pogba är numera assistkung. Torres håller på att utvecklas till Citys främsta målskytt och stod för starka insatser i Champions League förra säsongen. Det är definitivt hans år i år!

Atalanta får två representanter, Sevilla en, Ajax en samt Sporting en. Som sagt, det gäller att klippa och klistra!

Simon Banks lag.
Simon Banks lag.

Simon Bank om sitt lag:

Medveten om att det blir lite fruktsallads-tänk över hela uttagningen, har mest letat efter offensiv balans och otippade spelare som kan få utväxling om det vill sig. B-Oblak i mål är jag trygg med, Tsimikas kan ni fråga Mattias Johansson om, Navas och Hakimi är ju också lika mycket offensiva hot som backar. Bindeln till Bruno Fernandes, som staplar poäng från mittfältsposition i en överkomlig grupp - och så vill man väl gärna tro att MFF speedkontrar in ett mål eller två?

Håland är en ung, norsk spelare som jag tror kan få sitt genombrott i år och verkligen bli upptäckt av storklubbarnas scouter. Coco Lamela kommer göra 200 rabonamål i en mindre ångestladdad miljö och Brian Brobbey… ja, ge honom ett lillfinger så kommer han ta precis hela armen. Och halva bröstkorgen.

Jag är inte säker på att det finns en linje i laget så här i september, men den får väl uppdaga sig vad det lider. Jag gillar nästan alla spelare här.

Ta ut ditt lag här i Champions Manager 2021-2022

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN