Bennison hjälte för Everton: ”Betyder jättemycket”

Hanna Bennison räddade Everton från en djupare kris.

Den hårdsatsande klubben var på väg mot poängtapp mot Birmingham när den svenska rekordvärvningen frälste med sitt 2–1-mål i slutskedet.

– Det betyder jättemycket både för mig och för laget, säger hon.

0–8 på två matcher.

Det nya svensklaget Everton hade fått en mardrömsstart på säsongen och låg inför eftermiddagens hemmamatch mot Birmingham sist i Women’s Super League.

Och det såg länge dystert ut i dag också.

Mot ett Birmingham – också utan poäng i säsongsupptakten – stod det länge 1–1 på tavlan.

Placerade in bollen

Då klev svenska rekordvärvningen Hanna Bennison fram och frälste laget.

I den 73:e minuten, när Everton etablerat en tung press offensivt, väggspelade sig den inbytte 18-åringen fram innan hon elegant placerade in bollen högt och till vänster om målvakten.

– Ja, det blev snyggt, jag fick en fin passning också. Sedan tänkte jag inte så mycket, jag såg att det var öppet till vänster och försökte lägga bollen där, säger Bennison och fortsätter:

– Jätteviktigt mål och det betyder mycket både för mig och för laget. Det kändes helt fantastiskt att se bollen gå in.

Tror på laget

Matchen slutade 3–1 sedan Everton definitivt avgjort i den 97:e minuten. Nathalie Björn startade som mittback, men fick klara sig utan kollegan Anna Anvegård som aldrig kom till spel.

Efter säsongens första seger tror Bennison att laget fått ett lyft.

– Det blir bättre och bättre. Vi har stor potential i laget och jag tror att vi kan bli ett topplag. Jag tror mycket på laget.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.