Solskjaer: ”Borde inte prata om saker han inte vet något om”

En legendar sörjs, David Moyes försvarar sitt omdiskuterade beslut och Ole Gunnar Solskjaer går till motattack mot Rio Ferdinand.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

HELGENS SORG

Under gårdagen kom beskedet att Jimmy Geaves gått bort vid en ålder av 81. Tidningarna kör massiva hyllningar till Tottenham-legendaren (som även gjorde 157 matcher för Chelsea) och omnämner hans makalösa facit. 266 mål blev det för Spurs vilket fortfarande är klubbrekord. Tvåan Harry Kane står just nu på 223 fullträffar.

Daily Mails etta.
Daily Mails etta.

HELGENS MOTATTACK

Förre Man United-spelaren och numera tv-experten Rio Ferdinand kritiserade Cristiano Ronaldos agerande under matchen mot Young Boys i Champions League. Portugisen valde att inte sätta sig på bänken efter att ha blivit utbytt utan stod kvar bredvid Ole Gunnar Solskjaer och vrålade instruktioner till lagkamraterna.

– Om jag vore manager hade jag ärligt talat sagt åt honom att sätta sig, sa Ferdinand i BT-studion.

– Det var bara en kortare situation som hände i stunden, förklarar Solskjaer på helgens presskonferens.

– Jag har inga problem med att spelarna visar sin passion och sen går tillbaka och sätter sig. Det var inte som att han (Ronaldo) coachade spelarna, nej.

Tränaren pikar även Ferdinand:

– Rio, ni vet, ibland pratar han om saker han inte vet något om.

HELGENS FÖRSVAR

David Moyes insisterar att han inte ångrar valet att byta in Mark Noble för att lägga en straff på tilläggstid mot Manchester United. Noble - som gjort mål på 38 av 42 straffar innan dess - missade då målvakten David de Gea räddade sin första straff sedan säsongen 2014/2015.

– Vi hade tid att tänka över det och det var mitt beslut. Ibland går det hem, ibland inte, säger Moyes.

– Ångrar jag det? Inte alls, Mark Noble är en av de bästa straffläggarna vi har.

Skys expert Graeme Souness hade desto svårare att förstå West Ham-tränarens beslut.

– Det är ett dåligt beslut i den 94:e minuten. Han (Noble) har inte ens hunnit värma upp och är därmed iskall när han kommer in, säger Souness.

HELGENS SÅGNING

– Vi var inte smarta. Vi vann inte eftersom vi inte lyckades förmedla bättre bollar till spelarna där fram. Backlinjen och Fernandinho... de fem spelarna som ska förmedla vidare bollen till de andra spelarna var inte bra, säger Pep Guardiola efter det mållösa mötet med Southampton och håller därmed inte igen.

Ett enda skott på mål noterades Man City för under lördagen.

HELGENS STATS

Turf Moor brukade vara en borg. Faktum är att Burnley inte har vunnit på sin hemmaarena sedan i januari – en otrevlig svit på 13 matcher. Efter förlusten mot Arsenal ligger klubben på nedflyttningsplats.

HELGENS CHAMPIONSHIP

I fredags ansökte Derby om rekonstruktion vilket innebär tolv minuspoäng i bestraffning – utan tränaren Wayne Rooneys vetskap. Under lördagen tog sig laget an Stoke och lyckades ta tre oerhört viktiga poäng.

– Det är ett plus att detta sker nu och inte i januari, det ger oss några månader att hitta investerare, säger Rooney enligt Daily Mail.

– Med tanke på vad jag förväntar mig kommer hända med delar av våra medarbetare är det förfärligt. Men detta är en stor klubb, den kommer studsa tillbaka.

Även Nottingham Forest - som sparkade managern Chris Hughton förra veckan på grund av undermåliga resultat - säkrade en seger i helgen mot Huddersfield.

Ole Gunnar Solskjaer.
Ole Gunnar Solskjaer.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.