Akropolis mardröm i premiären – förlorade med 28–0

2020 var Akropolis femma i superettan.

I dag förlorade man premiären i division två mot Stocksund med ofattbara 28–0.

– Alla vi på planen var hjältar för klubben i dag, säger akutinringda lagkaptenen Danny Tadaris.

Akropolis gjorde succé under sin första säsong i superettan, 2020, och slutade femma. Året efter slutade man på negativ kvalplats och åkte ur efter kvalspel mot Skövde.

Men det var bara början på en mardrömsvinter för Stockholmsklubben. Klubben fick elitlicensen indragen och flyttades ner ett hack till division två. Och med skulder på drygt två miljoner har spelarna flytt. Laget som ställde upp till premiär mot Stocksund var i stora delar inringt med kort varsel.

Förre Österspelaren Danny Tadaris, som inte spelat fotboll på flera år, var en av dem och tog genast på sig kaptensbindeln.

– Jag har varit en del av klubben i 24 timmar. Det här var första gången jag rörde en boll på flera år, säger han och skrattar.

– Den enda informationen vi fick var att klubben behövde hjälp för att undvika konkurs och det är klart vi ställde upp. Vi fick ett bra konditionspass på 90 minuter.

Ja, för någon division två-nivå höll inte det akutinringda laget.

Efter åtta minuter ledde gästerna Stocksund premiären med 3–0 och sen fortsatte målen rulla in i strid ström. Mellan minut 35 och 45 gick Stocksund från 7–0 till 13–0 efter att bland annat Ömür Pektas gjort tre mål på lika många minuter.

”Då avvecklar vi klubben”

Till slut landade det i ofattbara 0–28 på resultattavlan och totalt nio mål för Ömür Pektas.

– Alla vi som var på planen ser oss som hjältar för klubben. Vi ställde upp utan att varken ha tränat eller spelat. Det är överläkare och stjärnmäklare som ställde upp för föreningen här i dag, säger Danny Tadaris.

Om det kan bli värre?

Jo, om inte nye ordföranden Glenn Bovin lyckas knyta ihop ett gäng pågående sponsorförhandlingar är det slutspelat.

– Då avvecklar vi klubben. Men vi kommer ändå att betala alla skatteskulder samt skulder till kommunen, sa Glenn Bovin till Mitt i för en vecka sen.

Och om klubben har ett lag till nästa match är ytterst oklart.

– Vi får se hur kroppen mår om ett par dagar, säger Danny Tadaris.

Danny Tadaris, som var kapten för Akropolis i dagens match, under en match för Vasalund 2016.
Danny Tadaris, som var kapten för Akropolis i dagens match, under en match för Vasalund 2016.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln