Agüero hyllas av Manchester City – med staty

Manchester City är på väg mot ytterligare en ligatitel.

Samtidigt minns klubben tillbaka tio år och väljer att hylla en tidigare guldhjälte på ett storslaget sätt.

– Det är väldigt speciellt, säger Sergio Agüero, som nu har fått en staty utanför Citys hemmaarena, till klubbens hemsida.

Följ ämnen i artikeln

Premier League-titeln 2011/12 var på väg att få firas av stadsrivalen United.

Men då slog han till. I den fjärde tilläggsminuten gjorde Sergio Agüero segermålet hemma mot QPR i den sista omgången och City tog sin första ligatitel på 44 år.

Hur minns man tillbaka till den där dagen för tio år sedan på allra bästa sett? Om du frågar Manchester City så gör man det med att presentera en ny staty utanför Etihad Stadium.

”Det är passande att Sergio (Agüero) uppmärksammas med en egen staty för att fira och hedra hans prestation i ett av de viktigaste kapitlen i Manchester Citys rika och långa historia.”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Agüero spanar in statyn utanför Man Citys hemmaarena.
Agüero spanar in statyn utanför Man Citys hemmaarena.

Tackar klubben

Agüero firade sitt guldmål med att dra av sig tröjan och vifta med den – det är just målgesten som har avbildats i galvaniserat stål.

– Jag är mycket tacksam mot klubben för att de gjorde den här statyn som ett erkännande av min fotbollskarriär i Manchester, säger Agüero.

Med Manchester City vann Agüero Premier League fem gånger, FA-cupen en gång och ligacupen sex gånger under sina tio säsonger i klubben.

I vintras tvingades han avsluta karriären på grund av ett hjärtfel. Argentinarens sista klubbadress blev FC Barcelona.

Två omgångar är allt som återstår av årets Premier League-säsong. Manchester City leder ligan med tre poäng före tvåan Liverpool.

Båda titelaspiranterna spelar på bortaplan den kommande omgången. City möter West Ham på söndag och Liverpool spelar mot Southampton på tisdag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.